Kruipruimte ventilatie gaat schimmels tegen in Pijnacker
Kruipruimte ventilatie in Pijnacker
Een gezin in Pijnacker had veel last van schimmels en vochtophopingen in huis. Zij hebben ons gebeld om te onderzoeken of het probleem mogelijk vanuit de kruipruimte kwam. Na een grondige inspectie van de kruipruimte bleek inderdaad dat de schimmels in de woning werden veroorzaakt door vochtproblemen in de kruipruimte. Op basis van onze inspectie hebben wij een aanpak opgesteld om het vochtprobleem in de woning te verhelpen. De kruipruimte van deze woning had onder andere de volgende kenmerken:
- Geen ventilatiekanalen aanwezig
- Zo nu en dan last van wateroverlast
- Kleibodem
Ventilatie is erg belangrijk om vochtproblemen in een kruipruimte goed te regelen. Als specialist werken wij graag in de regio om voor het aanbrengen van kruipruimte ventilatie. Zo ook in de bij dit gezin in Pijnacker.
Bodemfolie aanbrengen
De grondsoort waarop de woning gebouwd is, bestaat voornamelijk uit klei. Klei heeft als eigenschap dat het water lang vasthoud en een relatief slechte waterdoorlatendheid heeft. Hierdoor krijgt grondwater de kans snel te stijgen, zeker in perioden met heftige regenval. Stijgend grondwater kan in de kruipruimte voor vochtproblemen zorgen en grote schade aanrichten indien het niet tijdig wordt aangepakt. Door bodemfolie aan te brengen op de in de kruipruimte, kan deze beschermd worden tegen opkomend grondwater. De folie wordt, zoals de naam al doet vermoeden, aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Deze folie wordt losjes aangebracht en machinaal aan de wanden van de kruipruimte bevestigd. Op deze manier kan de bodemfolie meebewegen met de fluctuerende stand van het grondwater, zonder alsnog op de bodemfolie te gaan liggen.
Ventilatiegaten boren
Om de kruipruimte te voorzien van een gezonde luchtstroom hebben we ventilatiegaten geboord naar de kruipruimte. Deze gaten worden door de buiten- en binnenmuur geboord, zodat er een luchtcirculatie ontstaat. Hoeveel ventilatiegaten er geboord moeten worden en op welke plek, hangt af van de specifieke kenmerken van de woning. Iedere woning is anders en ook iedere kruipruimte is anders ingedeeld met verschillende compartimenten.
Wanneer we het exacte aantal en de juiste plaats hebben bepaald, beginnen we met boren. In de gaten wordt vervolgens een koker geplaatst om te voorkomen dat afval in de spouwmuur of spouwisolatie de gaten verstopt. Vervolgens dichten we de gaten af met rooster, zodat de kans op ongedierte in de kruipruimte of kokers geminimaliseerd wordt.
Wij voorzien u graag van advies!
Het aanpakken van schimmelvorming in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring het aanbrengen van ventilatie in kruipruimtes. Wij hebben ons echt gespecialiseerd in het ventileren van kruipruimtes en verkopen dit er niet simpelweg bij als een nevendienst. Hierdoor kunnen wij de problemen bij de bron aanpakken.
Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.