Kruipruimte ontluchting

Kruipruimte Ventilatie Specialist heeft zich, zoals de naam al doet raden, gespecialiseerd in kruipruimte ontluchting. Veel bedrijven denken dat ze het ontluchten van een kruipruimte er gemakkelijk even “bij” kunnen doen. Een goede kruipruimte beluchting aanbrengen is meer dan een klusje tussendoor; daar komt echt vakmanschap bij kijken. Om toekomstige problemen te voorkomen, is het belangrijk dat er slim en vakkundig wordt gewerkt. Dat is precies waar onze expertise ligt.

Iedere kruipruimte is weer net even anders. Een kruipruimte is altijd opgedeeld in compartimenten, maar de hoeveelheid compartimenten en de ligging ervan verschilt steeds. Wanneer zonder deskundig onderzoek, een willekeurig aantal ventilatiekokers op toevallig gekozen locaties wordt aangebracht, kan dit zelfs juist vochtproblemen in de hand werken. Met alle gevolgen van dien.

Koekoek beluchting van kruipruimte

Kruipruimte Ventilatie Specialist helpt u graag

Last van stank, ongedierte, schimmels of zwammen in huis? Dan is de kans groot dat u een vochtprobleem in de kruipruimte heeft. Wij helpen u graag!

kruipruimte compartimenten

Zo werkt de Kruipruimte Ventilatie Specialist

Vocht in de kruipruimte is de veroorzaker van erg vervelende problemen zoals stankoverlast, zwammen en ongedierte. Het liefst komen we bij u langs voordat u met deze problemen te maken heeft. Maar we begrijpen maar al te goed dat de kruipruimte of kruipkelder over het algemeen een ruimte is waar de meeste mensen niet of nauwelijks bij stil staan. Veel mensen weten zelfs niet of ze wel een kruipruimte hebben onder hun huis. Klachten als zilvervisjes en pissebedden in huis, stank of zwarte schimmel op de plafonds geven dan de eerste indicatie dat er iets verkeerd gaat in de kruipruimte.

Inspectie van de kruipruimte / kruipkelder

Of u nu al last ondervindt of ons inschakelt om toekomstige problemen te voorkomen; we beginnen altijd met een grondige inspectie van de kruipruimte. Tijdens deze inspectie gaan we de kruipruimte in en brengen we de huidige staat van de ruimte in kaart. Is er al vocht aanwezig en zo ja; hoe erg is het probleem? Is de houten balklaag aangetast? Is er sprake van betonrot? Deze vragen beantwoorden we deels met het blote oog én deels door gebruik te maken van een speciale warmtebeeldcamera. Met deze camera worden haarscheurtjes en koudebruggen in de gevels en andere constructie onderdelen zichtbaar. Deze zijn met het blote oog niet te zien, maar kunnen wel voor grote problemen zorgen.

Naast de staat van de kruipruimte, brengen we ook in kaart hoe de ruimte is opgebouwd. Hoeveel compartimenten zijn er en hoe zijn deze ingedeeld. Dit is heel belangrijk voor een juiste beluchting. Op basis van jarenlange ervaring en opgedane kennis kunnen wij vervolgens bepalen hoeveel ventilatiekokers nodig zijn en waar deze exact geplaatst moeten worden voor een optimale ontluchting van de kruipruimte / kruipkelder.

Voor iedere kruipruimte de juiste oplossing

De locatie van de ventilatie en beluchting is leidend voor het kiezen van de juiste ventilatiekokers. Wij werken bewust niet met mechanische ventilatie maar met natuurlijke ventilatie. Dat betekent dat u niet het risico loopt dat de ventilatie door een storing, onopgemerkt, stil komt te staan. Daarnaast kost natuurlijke kruipruimte ventilatie geen energie wat beter is voor het milieu en uw energierekening.

Renovatie rooster of koekoek rooster

Kruipruimte Ventilatie Specialist past renovatie rooster toe in kruipruimtes die zich gedeeltelijk of geheel boven het grondniveau bevinden, om zo een effectieve luchtstroom te creëren. Voor situaties waar boren in muren onmogelijk is, zoals voor deuren en schuifpuien, wordt een koekoek ventilatie koker gebruik. De koekoek wordt ook wel eens wolfskuil ventilatie genoemd. Deze techniek biedt optimale beluchting zonder gaten te boren in de muur boven het maaiveld.

Gaten boren kruipruimte beluchting

Kruipruimte ontluchting laten controleren na aanbrengen van vloerisolatie

Heeft uw vloerisolatie laten aanbrengen? Vloerisolatie is een populaire en zeer effectieve manier om uw woning duurzamer te maken. Als de kruipruimte wordt voorzien van vloerisolatie is het echter zeer raadzaam direct te laten controleren of uw kruipruimte ontluchting wel naar behoren is. De vloerisolatie kan anders de kans op vochtproblemen in uw kruipruimte namelijk vergroten. Een slecht beluchte kruipruimte versterkt een verstikkend effect als gevolg van aangebrachte isolatie, zo kan er meer condens ontstaan. Dit kan ongemerkt voor grote problemen zorgen. Schakel onze hulp in voor een inspectie om te voorkomen dat vloerisolatie voor vochtproblemen in uw kruipruimte zorgt.

Spouwmuurisolatie kan kruipruimte beluchting afdichten

Heeft u spouwmuur isolatie laten aanbrengen aan uw woning? Helaas merken wij in de praktijk dat hierbij vaak de ventilatie van de kruipruimte is vergeten. Deze ventilatie komt tot stand door strategisch aangebrachte gaten in de gevel aan te brengen. Tijdens het aanbrengen van de spouwmuur isolatie worden deze gaten vaak vergeten door het isolatie bedrijf, waarna het isolatiemateriaal de gaten afdicht.

In het begin zal u hier weinig van merken. Een vochtprobleem ontstaat per slot van rekening niet van de ene op de andere dag. Kleine condensdruppels verzamelen zich geduldig in de kruipruimte en vormen vroeg of laat vanzelf een laag water in de kruipruimte. Heeft u spouwmuur isolatie laten aanbrengen en wil u graag een inspectie van uw kruipruimte beluchting om zeker te zijn dat de ventilatie nog op orde is? Neem dan contact met ons op.

Ongedierte? Stank? Last van uw keel?

Bij Kruipruimte ontluchting kijken we graag met u hoe we deze problemen in uw kruipruimte te verhelpen.
Vraag een offerte aan voor een vrijblijvende afspraak.

Waarom is kruipruimte ontluchting nodig?

Kruipruimte ontluchting is belangrijk om diverse redenen. Ten eerste helpt het bij het reguleren van vocht in je huis. Vocht in de kruipruimte kan voor serieuze problemen zorgen, zoals schimmelgroei en houtrot. Schimmel is niet alleen schadelijk voor de structuur van je huis, maar kan ook gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals allergieën en ademhalingsproblemen. Houtrot kan de integriteit van de fundering en houten steunbalken aantasten, wat uiteindelijk kan leiden tot dure reparaties. Een goed geventileerde kruipruimte zorgt ervoor dat overtollig vocht wordt afgevoerd, waardoor de kans op deze problemen aanzienlijk wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk in gebieden met een hoge luchtvochtigheid of in huizen waar grondwater een probleem kan vormen.

Vocht in de kruipruimte zorgt voor stank in huis

Vochtproblemen in de kruipruimte kunnen leiden tot onaangename geuren, die door het hele huis merkbaar kunnen zijn. Deze geuren zijn vaak het gevolg van schimmelgroei en rottingsprocessen, veroorzaakt door een hoge luchtvochtigheid en slechte luchtcirculatie. Deze geur wordt door mensen vaak omschreven als een “rotte eieren-geur”. Niet bepaald de geur die u graag door uw woning wilt verspreiden natuurlijk en helaas ook dermate doordringend dat er geen luchtverfrisser tegenop kan.

Radongas in de kruipruimte

Stilstaande, vochtige lucht onder je huis kan ook andere vervuilende stoffen bevatten, zoals radongas, dat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Goede ventilatie helpt niet alleen bij het verdrijven van deze geuren en gassen, maar zorgt er ook voor dat verse lucht de kruipruimte binnenkomt, waardoor de algehele luchtkwaliteit in je woning verbetert. Dit is vooral belangrijk voor huishoudens met gevoelige personen, zoals kinderen, ouderen of mensen met ademhalingsproblemen.

Ongedierte door vochtproblemen in de kruipruimte

Vochtige omgevingen, zoals slecht geventileerde kruipruimtes, zijn ideale broedplaatsen voor verschillende soorten ongedierte. De hoge luchtvochtigheid creëert een gunstige omgeving voor insecten zoals zilvervisjes, pissebedden en houtwormen. Deze insecten leven graag in vochtige omstandigheden en kunnen zich snel vermenigvuldigen, wat leidt tot een plaag. Daarnaast zijn vochtige kruipruimtes ook aantrekkelijk voor knaagdieren zoals muizen en ratten. Deze dieren worden aangetrokken door de vochtige omgeving en de beschutting die deze ruimtes bieden.

Goede ventilatie in de kruipruimte helpt om het vochtniveau te verlagen, waardoor deze ruimtes minder aantrekkelijk worden voor ongedierte. Dit helpt niet alleen bij het verminderen van ongewenste bewoners, maar voorkomt ook de schade die zij aan kunnen richten, zoals het knagen aan bedrading of het vernielen van isolatiemateriaal.

Vocht trekt via de gevels de rest van de woning binnen

Een vochtprobleem in de kruipruimte kan zich via de gevels gemakkelijk door de rest van uw woning verspreiden. Wanneer vocht uit de kruipruimte optrekt in de muren, kan dit leiden tot vochtplekken, afbladderende verf of behang en zelfs aantasting van de muurstructuur. Dit kan de isolatiewaarde van de muren verminderen, wat leidt tot hogere stookkosten en een oncomfortabel binnenklimaat.

Bovendien kan vocht in muren het risico op schimmelgroei verhogen, wat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt en verdere schade aan het interieur van de woning kan veroorzaken. Het is daarom belangrijk om vochtproblemen bij de bron aan te pakken en ervoor te zorgen dat de kruipruimte goed geventileerd is.

Kan ik kruipruimte beluchting zelf doen?

Sommige dingen kunt u gewoon echt beter aan een vakman overlaten. Ook al bent u nog zo handig. We hebben het hier over het boren van gaten door de buiten- en binnenmuren van uw woning. Als dit niet goed gebeurt, kunt u schade toebrengen aan de bouwkundige staat van uw woning waarna het oplossen van de problemen alleen maar kostbaarder wordt.

Het aanbrengen van goede kruipruimte beluchting vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het ventileren van kruipruimtes. Het ventileren van een kruipruimte is voor ons niet zomaar een dienst die we gemakkelijk proberen mee te verkopen. Zoals concurrenten helaas nog wel eens willen doen. Wij hebben ons hier in gespecialiseerd. We kijken verder dan anderen en zorgen dat we het probleem bij de bron aanpakken.

Regio Brabant en Limburg

De Kruipruimte Ventilatie Specialist richt zich vooral regionaal rondom Den Bosch, Tilburg, Valkenswaard, Breda, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Uiteraard kunt u ook buiten deze regio bij ons terecht voor problemen met uw kruipruimte.

Wolfskuil ontluchting kruipruimte

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie voor kruipruimte ontluchting te bespreken.