Er hangt een terpentine lucht in mijn huis

Er hangt al dagenlang een terpentine lucht in uw huis, maar u heeft niet geverfd en bent ook niet voor andere doeleinden in de weer geweest met terpentine. Toch beheerst de sterke lucht uw dagelijks leven wanneer u thuis bent, maar waar kan deze lucht dan vandaan komen? Heeft u al eens geïnspecteerd onder de woning? Het zou namelijk zomaar kunnen dat deze terpentine lucht afkomstig is uit uw kruipruimte.

Terpentine lucht of echte terpentine?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan of er enkel sprake is van een geur die doet denken aan terpentine of dat er daadwerkelijk terpentine in de woning aanwezig is die de lucht verspreid. Beide situaties vereisen namelijk een andere aanpak en brengen ook andere risico’s met zich mee.

Wanneer er sprake is van een hoge concentratie echte gassen van terpentine in uw woning, heeft u waarschijnlijk ook andere gezondheidsklachten die wijzen op de aanwezigheid van het gas. Wanneer er ergens terpentine gassen uw woning binnenkomen, die een sterke chemische lucht meebrengen, heeft u mogelijk ook last van klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid en geïrriteerde ogen en slijmvliezen. Daarnaast brengt echte terpentine meer gevaren met zich mee vanwege onder andere de brandbaarheid van het product. Het is dus noodzaak om in dit geval zo snel mogelijk de oorzaak te achterhalen en deze aan te pakken. Daarna is het belangrijk dat u een tijd de woning goed ventileert, zodat alle achtergebleven gassen de woning kunnen verlaten.

Terpentine lucht uit de kruipruimte

Ruikt u al een tijd een terpentine – of chemische – lucht, maar heeft u daarbij geen lichamelijke klachten? Heeft u al dagen de ramen openstaan in huis, maar verdwijnt de lucht maar niet? Is een aanwezigheid van echte terpentine gassen in de woning uitgesloten? Mogelijk is uw kruipruimte dan de boosdoener die de terpentine lucht veroorzaakt. Of eigenlijk het grondwater in de kruipruimte.

Een terpentine lucht vanuit de kruipruimte wordt veroorzaakt door een te hoge luchtvochtigheid in de kruipruimte. Door de hoge luchtvochtigheid krijgen schimmels en bacteriën vrij spel in de kruipruimte. Wanneer deze gaan rotten vindt er een proces plaats dat kan zorgen voor een chemische stank. Een stank één die veel weg heeft van de geur van terpentine.

Terpentine lucht in de kruipruimte aanpakken

U weet nu waar de terpentine lucht in uw woning vandaan kan komen en dat het probleem zich dus in de kruipruimte kan bevinden. Nog belangrijker zijn natuurlijk de oplossingen om ervoor te zorgen dat de terpentine lucht verdwijnt en u weer vrijuit adem kunt halen in uw woning. Het afvoeren van overtollig grondwater in de kruipruimte en het creëren van een goede luchtstroom in uw kruipruimte vergt een grondige aanpak die de nodige expertise vraagt. Bij Kruipruimte Ventilatie Specialist kunnen wij ervoor zorgen dat er weer een optimaal leefklimaat ontstaat in uw huis.

Bodemfolie aanbrengen in de kruipruimte

Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat grondwater dat eventueel de kruipruimte betreedt, geen kans krijgt om hier voor nare gevolgen te zorgen. Soms kan grondwater in de kruipruimte niet worden voorkomen. Bijvoorbeeld door een stijgend grondpeil na een periode van heftige regenval. Maar u kunt wel voorkomen dat het grondwater vochtproblemen gaat veroorzaken in uw kruipruimte en uw woning. Is er al grondwater aanwezig in de kruipruimte? Dan moet het overtollige grondwater eerst weggepompt worden uit de kruipruimte. Dit kan bijvoorbeeld met een dompelpomp en kunnen wij indien gewenst voor uw regelen.

Mechanisch bevestigde bodemfolie voor optimale zekerheid

Na het wegpompen van het overtollige grondwater in de kruipruimte wilt u natuurlijk voorkomen dat het grondwater binnen een mum van tijd weer stijgt en alsnog schade aan gaat richten. Dat zou letterlijk en figuurlijk dweilen met de kraan open zijn. Door het aanbrengen van bodemfolie zorgt u ervoor dat grondwater geen vrij spel meer heeft in de kruipruimte. De bodemfolie wordt, zoals de naam al doet vermoeden, aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Deze wordt vervolgens machinaal bevestigd aan de wanden van de kruipruimte, zodat het water ook niet meer via de zijkanten op de folie kan gaan liggen. De folie wordt niet strak over de bodem gespannen, maar juist met een beetje speling. Zo kan de bodemfolie meebewegen op het moment dat het grondwater in de kruipruimte weer gaat stijgen. Op deze manier wordt het grondwater effectief onder de folie gehouden.

Kruipruimte ventilatie aanbrengen

Met enkel het aanbrengen van bodemfolie is het vochtprobleem in de kruipruimte echter nog niet geheel opgelost. Zelfs wanneer er bodemfolie is aangebracht om het vocht vanuit de grond te beperken, is het belangrijk om goede ventilatie aan te brengen in de kruipruimte. Indien u dit niet doet kunnen er alsnog vochtproblemen ontstaan in de kruipruimte. Door uw kruipruimte lopen diverse leidingen waar warm water doorheen stroomt. Doordat de kruipruimte over het algemeen koel is, zal zonder de juiste kruipruimte ventilatie condensvorming ontstaan. Dat lijkt misschien onschuldig, maar condens kan onopgemerkt als snel voor een laag water in de kruipruimte zorgen.

Het is daarom noodzaak om een optimale luchtcirculatie te creëren in de kruipruimte door middel van het aanleggen van de juiste hoeveelheid kruipruimte ventilatie op de juiste plaats. Zo wordt de warme lucht rondom de leidingen verspreid en krijgt condensvorming geen kans.

Kruipruimte Ventilatie Specialist kan zowel de bodemfolie als de kruipruimte ventilatie voor u aanbrengen. Wij beginnen met het aanbrengen van de bodemfolie, nadat eventueel overtollig grondwater is weggepompt, en gaan vervolgens aan de slag met het aanbrengen van kruipruimte ventilatie. Dit doen wij door ventilatiegaten te boren in de muur en hier vervolgens ventilatiekokers in aan te brengen. Deze worden afgedekt met roosters en voilà; vocht kan uw kruipruimte verlaten en er ontstaat een goede luchtcirculatie.

Zelf ventileren of toch aan een expert overlaten?

Het klinkt misschien eenvoudig; bodemfolie spannen en vervolgens wat gaten boren in de muur naar de kruipruimte. Toch zijn dit taken die met uiterste precisie uitgevoerd moeten worden. Het verkeerd aanbrengen van bodemfolie en/of ventilatiegaten kan er namelijk voor zorgen dat de problemen alleen maar groter worden. In dit geval is het verstandig om het aan een expert over te laten, zelfs al bent u nog zo handig. We hebben het hier onder andere over het boren van gaten door de buiten- en binnenmuren van uw woning.

Het voorkomen en oplossen van een terpentine lucht in de kruipruimte door vochtproblemen vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het ventileren van kruipruimtes en kunnen u indien gewenst ook in contact brengen met een betrouwbare partij voor het isoleren van uw kruipruimte. Het ventileren van een kruipruimte is voor ons niet een dienst die we gemakkelijk proberen mee te verkopen. Zoals concurrenten helaas nog wel eens willen doen. Wij hebben ons hier in gespecialiseerd. We kijken verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

De Kruipruimte Ventilatie Specialist richt zich vooral regionaal rondom Den Bosch, Tilburg, Valkenswaard, Breda, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Uiteraard kunt u ook buiten deze regio bij ons terecht voor problemen met uw kruipruimte.

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.