Kruipruimte ventilatie aangelegd in Spijkenisse
Onder de rook van Rotterdam, in het Zuid-Hollandse Spijkenisse, heeft Kruipruimte Ventilatie Specialist onlangs met succes kruipruimte ventilatie aangelegd in een woning. Na een grondige inspectie van de kruipruimte ontdekten wij dat er ophopend vocht aanwezig was. Dit ophopende vocht zorgde voor vervelende gevolgen in de woning, wat het leefcomfort van de bewoners aanzienlijk verminderde. Tijd dus om dit aan te pakken!
Inspectie van kruipruimte met infraroodcamera
Naast het inspecteren van de kruipruimte met het blote oog, waarbij we kijken naar zichtbare gebreken zoals houtrot of schimmel, maken we ook gebruik van een infraroodcamera.
Deze camera kan eventuele scheuren in de muren of constructie aan het licht brengen die met het blote oog niet te zien zijn. Deze kleine scheurtjes kunnen echter wel voor koudebruggen zorgen, waardoor warmte uit de kruipruimte ontsnapt en kou en vocht eenvoudig naar binnen kunnen komen. Met onze infraroodcamera brengen we deze in kaart, zodat we hier in ons plan van aanpak rekening mee kunnen houden.
De bodem van de kruipruimte beschermen
De bodem van de kruipruimte was in het geval van deze woning in Spijkenisse niet droog. Daarom hebben we als eerste stap noppenfolie en afdekfolie aangebracht in de kruipruimte. Het water dat uit de bodem omhoog komt, kan namelijk voor wateroverlast en optrekkend vocht zorgen. Het feit dat er in de kruipruimte geen ventilatievoorzieningen aanwezig waren, vergrootte de kans op vochtproblemen door ophopend vocht.
Voordat we de afdekfolie aanbrachten, hebben we eerst noppenfolie over de bodem gelegd. De noppenfolie zorgt ervoor dat er extra drijfkracht wordt gecreëerd. Deze folie wordt los onder de afdekfolie gelegd, waardoor de bodemfolie bij stijgend grondwater nog beter kan meebewegen.
Nadat we de noppenfolie in de kruipruimte hadden gelegd, hebben we de bodemfolie bevestigd. Deze afdekfolie wordt losjes over de bodem van de kruipruimte gespannen, bovenop de noppenfolie, zodat de folie kan meebewegen wanneer het grondwater stijgt. Om te voorkomen dat het grondwater alsnog via de zijkanten op de folie kan komen te liggen, worden de zijkanten van de afdekfolie machinaal aan de wanden van de kruipruimte bevestigd.
Kruipruimtebeluchting voor een goede doorstroming
Stap één kunnen we afvinken. De kans op stijgend grondwater, en daarmee de kans op vervelende problemen door ophopend vocht, is geminimaliseerd. De volgende stap is het realiseren van een goede luchtcirculatie. Deze circulatie creëren we door ventilatiegaten te boren, die ervoor zorgen dat de vochtige lucht zich een weg naar buiten kan banen en frisse lucht de kruipruimte kan instromen.
Wanneer wij kruipruimte ventilatiegaten boren doen wij dit met speciaal gereedschap. Met een speciale boor boren we een gat door de binnen- en buitenmuur van de woning. Het gat wordt als het ware schuin naar de kruipruimte geboord en vervolgens plaatsen we een renovatiekoker in dit gat. De koker wordt afgedicht met een renovatierooster. Op deze manier kan de lucht toch blijven circuleren, terwijl ongedierte niet de kruipruimte kan betreden.
Ventilatie aanbrengen onder een schuifpui of raampartij
Op basis van de specifieke kenmerken van de kruipruimte, zoals het aantal compartimenten, bepalen wij hoeveel ventilatiegaten nodig zijn en waar deze het beste geplaatst kunnen worden. Het kan voorkomen dat er een ventilatiegat geplaatst moet worden op een plek waar bijvoorbeeld een schuifpui of een grote raampartij aanwezig is. Aangezien we daar uiteraard niet doorheen kunnen boren, lossen we dit op een andere manier op. Eerst graven we op de gewenste locatie een deel van de grond af. Vervolgens boren we net onder het maaiveld en plaatsen we een koekoeksrooster. Dit rooster voorkomt dat regenwater de kruipruimte binnendringt en zorgt toch voor een optimale luchtcirculatie. Onze specialisten van de Kruipruimte Ventilatie Specialist zorgen er uiteraard voor dat het afgegraven deel netjes wordt hersteld en alles keurig wordt opgeruimd voordat zij uw woning verlaten.
Dé specialist voor ventilatie in uw kruipruimte!
Het ventileren van de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het aanbrengen van kruipruimte ventilatie. Het lijkt misschien simpel; een gat boren en een rooster erin plaatsen, maar vergis uzelf niet! Het verkeerd boren van gaten in de muur kan de problemen juist alleen maar verergeren. Sommige werkzaamheden kunt u beter aan een professional overlaten. Kruipruimte Ventilatie Specialist komt met het juiste materieel en alle benodigde kennis en expertise uw kruipruimte ventileren!
Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.