Kruipruimte ventilatie in Katwijk aan Zee
Kruipruimte ventilatie tegen schimmels en vochtophopingen
De bewoners van deze woning in Katwijk aan Zee ervaarden al enige tijd nare problemen zoals schimmels en vochtproblemen in huis. Voor hen was nu de maat vol en dus belden ze ons. Wij zijn langsgegaan bij de woning in Zuid-Holland en hebben een uitgebreide kruipruimte inspectie uitgevoerd. Al snel werd duidelijk dat een vochtige kruipruimte zorgde voor de schimmels in de woning. Wij hebben op basis van de inspectie, en de daaruit voortgekomen conclusies, een plan opgesteld om het vochtprobleem in de kruipruimte aan te pakken.
Vochtproblemen in kruipruimtes aan de kust
Katwijk aan Zee is gelegen aan de kustlijn van Zuid-Holland en ligt daarmee dus in de buurt van het water. Dit brengt de nodige risico’s met zich mee op het gebied van vochtproblemen in huis. Zo zorgt de aanwezigheid van het water in combinatie met de ligging onder het zeeniveau ervoor dat de kans op hoge grondwaterstand groter is. Daar komt nog bij dat de bodemsamenstelling in dit gebied vaak bestaat uit een combinatie van zand en klei. Zand laat water goed door, klei daarentegen houdt het juist vast. Dit zorgt ervoor dat het grondwater minder goed de kans krijgt om weg te zakken in de bodem, wat op zijn beurt weer voor vochtproblemen kan zorgen.
Het water in de kustgebieden is over het algemeen zouter dan het water in het binnenland. Dat heeft niet per se invloed op de mate van wateroverlast, maar wel op de effecten van deze wateroverlast. Het zoute water tast de muren, leidingen en vloer nog meer aan dan zachter water. Nu wilt u wateroverlast natuurlijk altijd voorkomen, maar zeker overlast van zout water wat nog sneller en meer schade aan kan richten aan de constructie van uw woning.
Kruipruimte inspectie met de warmtebeeldcamera
Tijdens onze inspectie in de kruipruimte hebben we onze warmtebeeldcamera ingezet. Met deze speciale camera kunnen we de verschillen in temperatuur in de muren, vloerdelen en andere onderdelen van de kruipruimte in kaart brengen. We kunnen zo zien waar warmte verloren gaat, door bijvoorbeeld: kieren en scheuren in de muren van de kruipruimte. Veel van deze kieren en scheuren zijn met het blote oog vaak niet te vinden, waardoor de warmtebeeldcamera een effectieve toevoeging kan zijn aan de inspectie. Tijdens de inspectie met de warmtebeeldcamera kwamen we tot de conclusie dat er in de kruipruimte in Katwijk aan Zee geen lekkages waargenomen konden worden.
Bodemfolie om wateroverlast te minimaliseren
Goed, deze gebieden hebben dus een grote kans op wateroverlast door de ligging, de hoge grondwaterstand en de bodemsamenstelling die het water wat minder goed doorlaat. Het is belangrijk om als eerste stap het opkomend grondwater in de kruipruimte zoveel mogelijk te beperken. Dit doen wij door een bodemfolie over de bodem van de kruipruimte aan te brengen. Deze folie leggen we bewust losjes over de bodem, zodat de folie mee kan bewegen met stijgend en zakkend grondwater. Om ervoor te zorgen dat het grondwater wel onder de folie blijft liggen, bevestigen we de folie machinaal aan de wanden van de kruipruimte.
Een goede doorstroming creëren met kruipruimte ventilatie
Met het aanleggen van de bodemfolie wordt de kans op overlast door optrekkend en stilstaand grondwater in de kruipruimte geminimaliseerd. De volgende stap is het aanleggen van kruipruimte ventilatie, zodat er een goede luchtcirculatie ontstaat. Dit is een specifieke aanpak, die de juiste kennis, expertise en ervaring vereist. We leggen ventilatiegaten aan, gebaseerd op de uitkomsten van de kruipruimte inspectie, zodat er een luchtstroom ontstaat in de kruipruimte. Vochtige lucht kan naar buiten, terwijl nieuwe, frisse lucht de kans krijgt om de kruipruimte binnen te komen.
Het aanleggen van de kruipruimte ventilatie doen we met speciaal gereedschap. We boren een gat in de binnen- en buitenmuur van de woning. Dit gat loopt als het ware schuin naar beneden de kruipruimte in. Om te voorkomen dat er eventuele spouwmuurisolatie in het gat terecht komt, plaatsen we een renovatiekoker in het geboorde gat. De koker dekken we weer af met een renovatierooster, zodat ongedierte buiten de kruipruimte blijft.
Uw partner voor kruipruimte ventilatie!
Het ventileren van de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het aanbrengen van kruipruimte ventilatie. Het lijkt misschien simpel; een gat boren en een rooster erin plaatsen, maar vergis u niet! Het verkeerd boren van gaten in de muur kan de problemen juist alleen maar verergeren. Sommige werkzaamheden kunt u beter aan een professional overlaten. Kruipruimte Ventilatie Specialist komt met het juiste materieel en alle benodigde kennis en expertise uw kruipruimte ventileren!
Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.