Kruipruimte ventilatie in Oosterhout

In het westen van de provincie Noord-Brabant hebben wij kruipruimte ventilatie aangelegd in een woning in Oosterhout. De bewoners ervaarden een constante muffe geur in huis en kregen het vermoeden dat deze problemen wel eens veroorzaakt konden worden door een vochtige kruipruimte.

Een vochtige kruipruimte kan ontstaan door onvoldoende ventilatie.

Inspectie van de kruipruimte in Oosterhout

We kunnen natuurlijk de kruipruimte induiken en gewoon beginnen, maar door eerst een uitgebreide inspectie uit te voeren, kunnen we het probleem nauwkeurig identificeren en effectief aanpakken. Na onze grondige inspectie bleek dat het probleem zich inderdaad voordeed in de kruipruimte. Tijdens zo’n inspectie letten we op de toegankelijkheid van de kruipruimte, eventueel aanwezig puin, vochtproblemen, schimmels en ongedierte en de bestaande luchtstromen.

In de kruipruimte in Oosterhout bleek al snel dat er geen ventilatievoorzieningen aanwezig waren, waardoor de kans op vochtproblemen ontzettend groot is. Tijd dus om dit probleem aan te pakken, zodat het wooncomfort van de woning verhoogd wordt!

Kruipruimte Ventilatie Specialist pakt vochtproblemen effectief aan in Oosterhout, Noord-Brabant
Kruipruimte Ventilatie Specialist pakt vochtproblemen effectief aan in Oosterhout, Noord-Brabant

De bodem van de kruipruimte aanpakken

We ervaren steeds vaker hevige regenval en zien regelmatig foto’s van ondergelopen ruimtes in huizen. Ook in Oosterhout kampen ze vaak met wateroverlast door extreme regenbuien en het stijgende grondwaterpeil. Het is dus slim om de kruipruimte hierop voor te bereiden, zodat u niet achteraf met vochtproblemen en de bijbehorende vervelende gevolgen zit.

Door bodemfolie over de bodem van de kruipruimte te spannen, voorkomen we dat water na een heftige regenbui voor problemen zorgt in de kruipruimte. Wanneer het grondwaterpeil stijgt, blijft het water onder de bodemfolie, zodat het de onderkant van de vloer en de wanden niet kan aantasten. We leggen de bodemfolie losjes over de bodem van de kruipruimte en bevestigen deze vervolgens machinaal aan de wanden van de kruipruimte. Op deze manier kan de folie meebewegen met het stijgende grondwater en voorkomen we dat het water alsnog op de folie komt te liggen.

Goede luchtdoorstroming met kruipruimte ventilatie

De kans op vochtproblemen in de kruipruimte wordt al aanzienlijk kleiner gemaakt door het aanbrengen van de bodemfolie. Toch is het belangrijk om nog een ander aspect aan te pakken om de kans op vochtproblemen zo klein mogelijk te maken.

Een slechte luchtcirculatie kan ervoor zorgen dat vocht vast komt te zitten en uiteindelijk voor diverse problemen zorgt. Door ventilatiegaten aan te leggen, zorgen we ervoor dat vochtige lucht een weg naar buiten vindt. Opgestapelde vochtige lucht kan leiden tot schimmelvorming, nare geuren en zelfs ongedierte, wat negatieve invloed heeft op de leefkwaliteit en het wooncomfort.

Het aanbrengen van de ventilatiegaten doen wij met speciaal gereedschap, omdat het gat door de binnen- en buitenmuur van de woning geboord moet worden. In het gat wordt vervolgens een renovatiekoker geplaatst, welke wordt afgedekt met een renovatierooster. Door de ventilatiegaten op strategische plekken te boren, creëren we een constante luchtstroom in de kruipruimte, terwijl we voorkomen dat regenwater naar binnen komt.

Ventilatiegaten boren onder een schuifpui of raam? Geen probleem!

Wij bepalen het aantal en de locatie van de benodigde ventilatiegaten op basis van de specifieke kenmerken van de kruipruimte, waaronder het aantal compartimenten. Soms moet een ventilatiegat geboord worden op de plek van een schuifpui of groot raam. Omdat we daar niet doorheen kunnen boren, pakken we het anders aan. We graven eerst een stuk grond op de gewenste plek af. Vervolgens boren we net onder het maaiveld en plaatsen een koekoeksrooster. Dit voorkomt dat regenwater de kruipruimte instroomt en zorgt voor goede luchtcirculatie. Uiteraard zorgen de specialisten van de Kruipruimte Ventilatie Specialist ervoor dat alles weer netjes wordt hersteld en opgeruimd voordat ze uw woning verlaten.

Uw partner voor kruipruimte ventilatie!

Het ventileren van de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het aanbrengen van kruipruimte ventilatie. Het lijkt misschien simpel; een gat boren en een rooster erin plaatsen, maar vergis uzelf niet! Het verkeerd boren van gaten in de muur kan de problemen juist alleen maar verergeren. Sommige werkzaamheden kunt u beter aan een professional overlaten. Kruipruimte Ventilatie Specialist komt met het juiste materieel en alle benodigde kennis en expertise uw kruipruimte ventileren!

Vermoed u dat uw kruipruimte onvoldoende geventileerd is? Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.