Kruipruimte ventilatie in Veenendaal

Vochtproblemen door vochtige kruipruimte in Veenendaal

De bewoners van deze woning in Veenendaal, op de grens van de provincie Utrecht en Gelderland, hadden al enige tijd last van vochtproblemen in huis. De Kruipruimte Ventilatie Specialist werd ingeschakeld en al snel was duidelijk dat het vochtprobleem veroorzaakt werd door een vochtige kruipruimte. Ons team heeft de oorzaak aangepakt en zo de kans op toekomstige vochtproblemen in de woning geminimaliseerd.

We zijn uiteraard niet zomaar gestart met het uitvoeren van werkzaamheden in de kruipruimte, maar hebben eerst een grondige inspectie uitgevoerd. We letten hierbij op verschillende factoren zoals de toegankelijkheid naar de kruipruimte, eventueel aanwezig puin, vochtproblemen en aanwezige luchtstromen. Naar aanleiding van de inspectie in de kruipruimte, konden wij de volgende punten vaststellen:

  • Geen hinderlijke leidingen
  • De betonvloer is van goede kwaliteit, maar wel vochtig
  • Geen (goede) ventilatievoorzieningen aanwezig
Kruipruimte Ventilatie Specialist verhelpt vochtproblemen in kruipruimte Veenendaal

Bodemfolie tegen optrekkend vocht

We zijn begonnen met het installeren van bodemfolie in de kruipruimte.  Deze folie is bedoeld om de impact van optrekkend vocht te beheersen. Het aanbrengen van de folie gebeurt zodanig dat deze losjes over de bodem van de kruipruimte gespannen wordt, waarna het machinaal aan de wanden van de kruipruimte wordt bevestigd. De reden voor deze losse bevestiging is dat de folie de ruimte heeft om mee te bewegen met eventuele verandering in het grondwaterpeil. Dit helpt om het grondwater te geleiden en helpt bij het beheer van vocht in de kruipruimte.

Ventilatiegaten boren naar de kruipruimte

Het enkel aanbrengen van bodemfolie is een stap in de beheersing van optrekkend vocht, maar niet de enige maatregel voor het aanpakken van vochtproblemen in de kruipruimte. Een continue, gezonde luchtstroom helpt bij het beheren van vochtconcentraties en draagt bij aan een verbeterd leefklimaat in zowel de kruipruimte als de woning erboven.

Voor het implementeren van kruipruimteventilatie voeren we eerst een grondige analyse uit van de kruipruimte. We bestuderen de structuur, het aantal compartimenten en de optimale locaties voor ventilatiegaten. Op basis van deze bevindingen starten we met het boren van ventilatiegaten door zowel de binnen- als buitenmuur, waarna we ventilatiekokers installeren.

Afhankelijk van de locatie van het ventilatiegat kiezen we voor een renovatierooster of een koekoekrooster. Een koekoekrooster is vooral geschikt voor locaties onder bijvoorbeeld een schuifpui of groot raam, zodat de installatie geen invloed heeft op de structuur van de pui en toch effectief is.

Vermoed u een vochtprobleem? Bel ons direct!

Heeft u het vermoeden dat uw kruipruimte en woning gebukt gaan onder vochtproblemen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de Kruipruimte Ventilatie Specialist. Ons deskundige team staat klaar om uw situatie te beoordelen en passende oplossingen voor te stellen. Neem gerust contact met ons op, dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn voor uw kruipruimte.