Kruipruimte ventilatie verhelpt vochtproblemen in Zevenaar

Kruipruimte ventilatie tegen vochtproblemen in Gelderland

Nare luchtjes en vocht in huis, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Ook voor de bewoners van deze woning in Gelderland waren deze problemen een doorn in het oog. Om de oorzaak van het probleem te achterhalen en dit ook meteen bij de kern aan te pakken, hebben zij Kruipruimte Ventilatie Specialist ingeschakeld. Wij zijn ter plaatse gekomen en hebben een uitgebreide inspectie uitgevoerd in de kruipruimte. Wij vonden al snel de oorzaak van het probleem en hebben op basis van onze ondervindingen een duidelijk plan van aanpak opgesteld.

Inspectie van de kruipruimte

Tijdens zo’n kruipruimte inspectie nemen wij verschillende onderdelen mee, zodat we de kruipruimte duidelijk in kaart kunnen brengen. Iedere kruipruimte is namelijk uniek en daardoor is ook iedere inspectie, en de daarop volgende acties, maatwerk. Tijdens de inspectie kwamen we al snel tot de conclusie dat er op dat moment helemaal geen ventilatievoorzieningen aanwezig waren in de kruipruimte, wat ervoor zorgt dat ophopend vocht niet weg kan uit de ruimte. Daarnaast hebben we gekeken naar de eventuele aanwezigheid van puin of stilstaand water.

Bovendien kijken we ook goed naar de indeling van de kruipruimte. Een kruipruimte is altijd opgebouwd met behulp van verschillende compartimenten, kamers die de constructie boven de kruipruimte dragen en zorgen voor verschillende ruimtes onder uw woning. Deze compartimenten zijn allesbepalend voor het aantal ventilatievoorzieningen dat nodig is om een goede luchtcirculatie te creëren. Daarnaast bepalen de compartimenten ook op welke strategische plaatsen deze ventilatiegaten geboorde moeten worden.

kruipruimte ventilatie zevenaar
kruipruimte ventilatie zevenaar

Bodemfolie tegen stilstaand water

Als eerste is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat stilstaand water geen problemen kan veroorzaken in de kruipruimte. Het grondwater in de bodem kan fluctueren, waardoor het grondwater kan stijgen en dalen in de kruipruimte. Wanneer het grondwater teveel stijgt en stil blijft staan, kan het voor vervelende problemen in de kruipruimte zorgen en de woning erboven, zoals nare luchtjes of schimmels in huis.

Het aanpakken van stilstaand water doen we door middel van bodemfolie te leggen op de bodem van de kruipruimte. Deze stevige, waterdichte folie zorgt ervoor dat het stijgende grondwater onder de folie blijft en niet tegen de bouwconstructie van de kruipruimte stil blijft staan. De folie wordt losjes over de bodem gespannen, zodat het mee kan bewegen met de fluctuerende stand van het grondwater. Om ervoor te zorgen dat het grondwater niet alsnog via de randen op de bodemfolie kan gaan liggen, bevestigen we de folie machinaal aan de wanden van de kruipruimte. De kans op problemen door stilstaand water wordt op deze manier geminimaliseerd, tijd om het volgende aspect in de kruipruimte aan te pakken!

Luchtcirculatie creëren door ventilatiegaten boren

De kans op overlast door stijgend grondwater in de kruipruimte is nu tot een minimum beperkt. De volgende stap is het realiseren van een goede luchtcirculatie. Dit doen we door ventilatiegaten te boren, zodat de vochtige lucht naar buiten kan ontsnappen. Wanneer deze lucht zich ophoopt, kunnen er namelijk problemen ontstaan, zoals schimmelvorming, onaangename geuren of insectenplagen.

Met speciaal gereedschap installeren wij de kruipruimteventilatie door een gat te boren in zowel de binnen- als buitenmuur van de woning. Dit gat loopt schuin naar beneden de kruipruimte in. Vervolgens plaatsen we hierin een renovatiekoker, die wordt afgedekt met een renovatierooster.

Is er ventilatie nodig onder een schuifpui of raampartij? Geen enkel probleem!

Op basis van specifieke kenmerken van de kruipruimte, zoals het aantal compartimenten, bepalen we hoeveel ventilatiegaten nodig zijn en waar deze het beste geplaatst kunnen worden. Soms komt het voor dat een ventilatiegat precies op de plek van een schuifpui of grote raampartij zou moeten komen. Omdat we hier niet doorheen kunnen boren, pakken we dit anders aan. Eerst wordt op de gewenste locatie een deel van de grond afgegraven. Vervolgens boren we net onder het maaiveld en plaatsen we een koekoeksrooster. Dit zorgt ervoor dat regenwater geen toegang krijgt tot de kruipruimte, terwijl een optimale luchtcirculatie behouden blijft. Uiteraard zorgen de specialisten van de Kruipruimte Ventilatie Specialist ervoor dat alles keurig wordt hersteld en netjes wordt achtergelaten voordat ze vertrekken.

Uw partner voor kruipruimte ventilatie!

Het ventileren van de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het aanbrengen van kruipruimte ventilatie. Het lijkt misschien simpel; een gat boren en een rooster erin plaatsen, maar vergis uzelf niet! Het verkeerd boren van gaten in de muur kan de problemen juist alleen maar verergeren. Sommige werkzaamheden kunt u beter aan een professional overlaten. Kruipruimte Ventilatie Specialist komt met het juiste materieel en alle benodigde kennis en expertise uw kruipruimte ventileren!

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.