Stank verholpen door kruipruimte ventilatie in Kapelle

Vochtproblemen in kruipruimte provincie Zeeland

Kruipruimte Ventilatie Specialist heeft ventilatie aangebracht in de kruipruimte bij een woning in Kapelle, gelegen op het middelste schiereiland van provincie Zeeland. De bewoners ervaarden al langere tijd stank in huis en vermoedden dat de oorzaak uit de kruipruimte kwam.

Tijd dus om de kruipruimte eens grondig te inspecteren. Wij zijn met onze speciale apparatuur de kruipruimte ingegaan en ontdekten al snel de oorzaak van het vochtprobleem in huis.

Geen ventilatievoorziening en wateroverlast

De bewoners van de woning in Kapelle hebben zo nu en dan te maken met wateroverlast rondom hun woning. De onderkant van de vloer van de woning was dan ook niet droog, wat vervelende gevolgen met zich mee kan brengen. Daarnaast concludeerden wij tijdens onze inspectie dat er nog geen ventilatievoorzieningen aanwezig waren in de woning, waardoor vocht nergens een weg naar buiten kon vinden en zich opstapelde. Net als de problemen op lange duur. Tijd om de kruipruimte aan te pakken!

Kruipruimte ventilatie bij vochtige bodem zeekleigrond Kapelle

Een vochtige bodem aanpakken

Kapelle ligt in het kustgebied en heeft daardoor regelmatig te maken met een hoge grondwaterstand. Tel daarbij op dat de ligging van dit gebied ongeveer 1 meter onder de zeespiegel ligt en het plaatje is compleet. Om deze hoge grondwaterstand aan te pakken, hebben we eerst de bodem van de kruipruimte aangepakt, zodat opstijgende vocht niet meer voor problemen gaat zorgen.

Hiervoor leggen we een bodemfolie van hoge kwaliteit losjes op de bodem van de kruipruimte. Deze bevestigen we machinaal aan de wanden van de kruipruimte, zodat water niet alsnog langs de randen op de folie kan gaan liggen. Op deze manier, door de folie niet geheel strak te spannen, kan de bodemfolie meebewegen met de fluctuerende stand van het grondwater. Om het drijvend vermogen van de bodemfolie nog groter te maken, hebben we onder de bodemfolie ook nog een laag noppenfolie aangebracht.

Uitdagingen in zeekleigrond

De bodemsamenstelling in dit gebied van Nederland is over het algemeen zeekleigrond. Dit bodemtype staat bekend als een vochtige, zware grondsoort. Dit type kleigrond beperkt de natuurlijke luchtcirculatie, waardoor het vocht langer in de bodem blijft hangen. Niet ideaal in een kruipruimte dus, waar vochtproblemen, zonder de juiste ventilatie, op de loer liggen. Door de ophoping van vocht kunnen op den duur vervelende problemen ontstaan, zoals de stank in de woning in Kapelle.

Een goede luchtcirculatie met kruipruimte ventilatie

Door de noppenfolie en bodemfolie in te zetten in de kruipruimte wordt de kans op problemen door de vochtige bodem en stijgend grondwater geminimaliseerd. Toch zijn we er nu nog niet. Het terugdringen van vocht in de kruipruimte is één om problemen in huis aan te pakken, maar er moet ook nog een goede luchtcirculatie ontstaan. De woning in Kapelle had op het moment van onze inspectie nog geen enkele vorm van ventilatie in de kruipruimte, waardoor de vochtige lucht de ruimte niet kon verlaten en frisse lucht niet naar binnen kon.

We hebben tijdens de inspectie allereerst duidelijk in kaart gebracht hoe de kruipruimte eruit ziet. Iedere kruipruimte is namelijk uniek en vereist daardoor een specifieke aanpak. We hebben de compartimenten en eventuele kieren en koudebruggen in kaart gebracht. Vervolgens hebben we een plan gemaakt, het is belangrijk om het aantal gaten te bepalen en op welke plaats deze moeten komen. Met ons speciale gereedschap hebben we vervolgens de gaten geboord. Dit doen wij met een speciale boor, waarmee we door de buitenmuur van de woning door de spouw naar de kruipruimte boren. Hierin plaatsen we een renovatiekoker, zodat eventuele spouwmuur isolatie niet voor problemen kan zorgen en vocht niet alsnog in de muren trekt. Om ongedierte te weren uit de kruipruimte plaatsen we aan de buitenkant van de woning een renovatierooster op de koker.

Ventilatie aanbrengen onder een schuifpui of raampartij? Geen probleem!

In principe boren wij altijd door de buitenmuur naar de kruipruimte. In sommige gevallen is dit echt niet mogelijk, omdat er bijvoorbeeld een schuifpui of grote raampartij op de plaats van het gat zit. In dat geval pakken we het anders aan en plaatsen we een koekoeksrooster, ook wel wolfskuil genoemd. Dit wil zeggen dat we een stuk grond afgraven op de gewenste plek. We boren vervolgens net onder het maaiveld een gat naar de kruipruimte en plaatsen hierin de speciale koker. Ook deze dekken we weer af met een rooster. Op deze manier heeft regenwater geen kans om in de kruipruimte te stromen en ontstaat er toch een goede luchtcirculatie, ondanks de schuifpui of raampartij. Als specialist kunnen wij van Kruipruimte Ventilatie Specialist u hierin adviseren en verlaten wij de woning pas weer wanneer alles netjes is hersteld en opgeruimd.

Uw partner voor kruipruimte ventilatie!

Het ventileren van een kruipruimte is een vak apart wat vraagt om de juiste expertise en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het aanbrengen van kruipruimte ventilatie. Hoewel het boren van een aantal gaten in de muur misschien simpel lijkt, moet u zich niet vergissen. Wanneer u dit zelf doet en het op de verkeerde manier aanpakt kunnen de problemen juist groter worden in plaats van dat ze verholpen worden. Sommige werkzaamheden kunt u nu eenmaal beter aan een professional overlaten. Kruipruimte Ventilatie Specialist komt met het juiste, gespecialiseerde gereedschap en boort de gaten met alle benodigde kennis en expertise om een goede ventilatie te realiseren in uw kruipruimte.

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.