Kruipruimte ventilatie verhelpt vochtproblemen in Weert
Kruipruimte ventilatie in Weert
In de Limburgse stad Weert, naar de gelijknamige gemeente, hadden bewoners van een woning veel last van een koude vloer. Niet erg aangenaam natuurlijk en wellicht met nadelige gevolgen voor de energierekening vanwege hoge stookkosten. Wij hebben onze werkwijze aan de bewoners voorgelegd en zijn gestart met een inspectie in de kruipruimte. Bij het betreden van de kruipruimte en het uitvoeren van de inspectie werd de oorzaak van de koude vloer al snel gevonden.
Tijdens de inspectie kijken wij naar verschillende elementen in de kruipruimte, zoals de toegankelijkheid van de kruipruimte, in welke compartimenten de kruipruimte is opgedeeld, eventueel aanwezig puin, vochtproblemen en de aanwezige luchtstromen. Al deze onderdelen nemen wij mee in het plan van aanpak waarmee we vervolgens aan de slag gaan.
Aanleggen van de ventilatie
Tijdens de inspectie van de kruipruimte zoeken we naar details over het aantal compartimenten en hun onderlinge verbindingen. Op deze manier krijgen we een goed beeld van de huidige luchtcirculatie en de structuur van de kruipruimte. Dit is belangrijk om te bepalen waar ventilatieopeningen nodig zijn en hoeveel precies. Zodra het aantal ventilatiegaten is vastgesteld en hun locaties zijn gemarkeerd, kunnen we beginnen met boren. Het boren moet nauwkeurig gebeuren om de juiste hoek te bereiken, wat nodig is voor een optimale luchtstroom. Wanneer de gaten geboord zijn, voorzien we deze van een renovatiekoker. Het renovatiekoker wordt vervolgens afgedekt met een renovatierooster.
Bodemfolie als bescherming tegen grondwater
Wanneer het grondwaterpeil in de kruipruimte stijgt, kan dit voor grote overlast zorgen. Het water kan niet weg en veroorzaakt schade aan verschillende elementen in de kruipruimte, waaronder bijvoorbeeld condensvorming op de vloer erboven. Om ervoor te zorgen dat hoog grondwater niet voor problemen kan zorgen, hebben we bodemfolie aangebracht in de kruipruimte. De bodemfolie wordt losjes over de bodem van de kruipruimte gelegd en vervolgens machinaal aan de wanden bevestigd. De reden dat de folie niet strak gespannen wordt, maar juist met enige speling, heeft te maken met de wisselende standen van het grondwater. Wanneer het grondwater plotseling stijgt, kan de folie meebewegen, waardoor het grondwater niet langs de zijkant kan komen en op de folie kan blijven liggen.
Wij voorzien u graag van advies!
Heeft u last van vochtproblemen in uw kruipruimte? Geen paniek! Kruipruimte Ventilatie Specialist staat klaar om u te helpen. Onze expertise in het aanleggen van kruipruimte ventilatie zorgt ervoor dat de kans op vochtproblemen geminimaliseerd wordt. Neem vandaag nog contact op met Kruipruimte Ventilatie Specialist en laat ons u helpen om uw kruipruimte weer gezond en droog te maken.
Bel ons nu voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe wij u kunnen helpen!