Kruipruimte ventilatie in Delfhaven Rotterdam

Kruipruimte ventilatie in Delfshaven

De bewoners uit het Rotterdamse Delfshaven roken een muffe geur die ze niet goed konden plaatsen. Dat kan natuurlijk allerlei oorzaken hebben, maar in dit geval bleek de geur het gevolg te zijn van vocht in de kruipruimte. Delfshaven is een oudere wijk van Rotterdam, waar dergelijke kruipruimte problemen vaker voorkomen. Oudere buurten zoals het Rotterdamse Delfshaven hebben vaker last van vochtige kruipruimtes dan nieuwere wijken. Dit komt doordat oudere wijken vaak gebouwd zijn op een minder geavanceerde fundering en mogelijk geen goede ventilatie hebben. Daarnaast kunnen lekkende rioleringen of slechte afwateringssystemen bijdragen aan vochtproblemen in de kruipruimtes.

De Rotterdamse bewoners belden ons om hun kruipruimte te laten inspecteren. Dit is standaardprocedure voordat we beginnen met de ventilatie-installatie, waarmee we onze hoge kwaliteit waarborgen. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat we op de dag van de installatie alle benodigde materialen bij ons hebben. Elke kruipruimte is immers anders, met variaties in ventilatieroosters en het aantal benodigde ventilatiegaten, afhankelijk van de unieke indeling van de ruimte.

De kruipruimte inspectie gaf ons alle informatie die we nodig hadden. Het vochtprobleem was duidelijk zichtbaar en met onze kennis en ervaring zagen we duidelijk waar de ventilatiegaten aangebracht moesten worden om een optimale luchtventilatie te realiseren. Tijd om aan de slag te gaan dus!

Aanleggen van de kruipruimte ventilatie

Zoals gezegd is het belangrijk om iedere kruipruimte ventilatie als maatwerk klus op te pakken. Woningen in Nederland worden op verschillende manieren gebouwd, waardoor diverse factoren zoals de grootte van de kruipruimte, de indeling van compartimenten en de hoogte ervan van invloed zijn op het aantal benodigde ventilatieopeningen. De locatie van deze openingen bepaalt welk type ventilatiekoker we gebruiken. Meestal kiezen we voor een renovatierooster, waarbij we een schuin gat boren door de buitenmuur, een koker plaatsen en het geheel afsluiten met een rooster om ongedierte buiten te houden. Als kruipruimtes zijn geïsoleerd met spouwmuurisolatie, houden we daar als specialist rekening mee, iets wat vaak over het hoofd wordt gezien door anderen. Zonder deze overweging kan een ventilatiegat zijn doel missen. Het is dus van groot belang hierop te letten.

Indien het ventilatiegat op de plaats van een raam of schuifpui moet komen voor optimale luchtstroom, gebruiken we een koekoeksrooster. Hierbij graven we een deel van de grond weg en brengen we het gat onder het maaiveld aan. Als deskundige partij leveren we altijd de meest geschikte oplossing voor elke kruipruimte. Dit is het voordeel van maatwerk door een specialist.

Kruipruimte in Delfshaven extra beschermd met bodemfolie

Deze kruipruimte in Rotterdam was na ons bezoek niet alleen deskundig geventileerd. We hebben voor extra bescherming ook bodemfolie aangebracht op de vloer van de kruipruimte. Deze folie bevestigen we mechanisch aan de wanden van de kruipruimte, met voldoende speling om mee te kunnen bewegen bij een stijgend grondwaterpeil. Waarom? Om de kruipruimte te beschermen, zelfs tijdens hevige regenval. Bij een stijgend grondwaterpeil kan er namelijk water de kruipruimte binnendringen via de bodem, wat zelfs de beste kruipruimte ventilatie niet kan voorkomen. De bodemfolie die we aanbrengen zorgt ervoor dat dit opkomende grondwater onder de folie blijft, waardoor de kans op vochtproblemen in de kruipruimte tot een minimum wordt beperkt. Op deze manier helpen wij onze klanten om problemen te verhelpen én te voorkomen.