Heeft u last van zilvervisjes in huis? Zo komt u er vanaf!

Iedereen heeft ze wel eens door het huis zien lopen. Van die kleine beestjes, maximaal één centimeter groot, sneller dan het licht en dol op vochtige warme plekken in uw huis: zilvervisjes.

Zilvervisjes houden normaliter niet heel erg van kou waardoor men zilvervisjes vooral in warme vertrekken van het huis vindt. Vandaar dat u zou denken dat zilvervisjes niet snel in uw kruipruimte willen wonen, waar de temperatuur relatief laag is. Helaas…als er warmwaterleidingen van cv of vloerverwarming in de kruipruimte lopen kan dit wel degelijk een erg aangename omgeving voor deze beestjes creëren.

Wanneer zilvervisjes de ideale ruimte hebben gevonden om in te leven is de kans dat ze hier uit zichzelf nog weggaan erg klein. De kans dat ze via de meterkast of kiertjes hun woongebied vergroten en uw nieuwe huisbewoner worden is des te groter.

Richten zilvervisjes schade aan?

Op het eerste oog lijken zilvervisjes weinig schade aan te richten. Een paar zilvervisjes doen ook geen kwaad, maar de kans dat zilvervisjes zich gaan vermenigvuldigen en verspreiden door uw woning is erg groot. Wanneer zilvervisjes met grote hoeveelheden zijn kunnen ze wel degelijk shade aanbrengen aan uw woning. Zo maken ze gaatjes in behang, boeken, kledingstukken en schilderijen. Zeker behang is erg in trek bij zilvervisjes. Ze eten namelijk graag het behangplaksel op. Maar ook voor een lekker stukje karton halen ze hun neus niet op als er niets smakelijkers beschikbaar is. De gemiddelde keuken voorraadkast biedt daarentegen een echt feestmaal voor de zilvervis. Hij doet zich graag te goed aan een openstaand pak pasta, de aardappelen of een stuk brood. Een smakelijk idee niet waar?

Zijn zilvervisjes schadelijk voor de gezondheid?

Hoewel het idee van een zilvervisjes plaag in huis een onhygiënisch en onaantrekkelijk idee is, is het wellicht een geruststellende gedachte dat zilvervisjes zelf niet schadelijk zijn voor uw gezondheid. Een zeer klein percentage van mensen is slechts allergisch voor zilvervisjes. Deze mensen krijgen klachten als hoesten, zere keer een last van benauwdheid. Maar zoals gezegd krijgen gelukkig de meeste mensen geen gezondheidsklachten door zilvervisjes.

Natuurlijk wilt u voorkomen dat zilvervisjes zich gaan vermenigvuldigen en met grote hoeveelheden uw woning binnen komen. Gelukkig kunnen we u daar bij helpen!

Is uw kruipruimte geïsoleerd?

Het isoleren van uw kruipruimte brengt verschillende voordelen met zich mee. Uw kruipruimte isoleren helpt u om de luchtkwaliteit in uw kruipruimte te stabiliseren. Hoe beter de luchtkwaliteit, des te slechter de omstandigheden zijn voor zilvervisjes.

Daarnaast voorkomt een goed geïsoleerde kruipruimte dat koude lucht uw woning in trekt tijdens de wintermaanden. Dit heeft als gevolg dat u een stuk minder stookkosten heeft, warmere voeten en geen last meer heeft van beestjes zoals zilvervisjes en pissebedden.

Goede ventilatie in uw kruipruimte verhelpt zilvervisjes.

De kruipruimte goed isoleren is vrijwel nutteloos als uw de ruimte niet goed ventileert. Helaas is dit een veelgemaakte fout. Door te isoleren kunt u uw stookkosten verminderen. Maar zonder goede kruipruimte ontluchting blijft de luchtvochtigheid hoog en ontstaat er schimmel, ongedierte en een doordringende stank. Zolang de kruipruimte voldoende warme en vochtige plekjes biedt, wordt uw zilvervisjes probleem niet verholpen. Goede ventilatie in de kruipruimte is dus écht essentieel. Als u uw ongedierte probleem dus echt goed wilt oplossen moet u van het vocht in uw kruipruimte af. Door uw kruipruimte te ventileren ontstaat er een gezonde luchtverplaatsing. Zonder beweging in de lucht gaat de luchtvochtigheid niet omlaag, want die warme CV en waterleidingen blijven op hun plaats. Hoe lager de luchtvochtigheid des te slechter de omstandigheden zijn voor zilvervisjes.

Hoe wordt een kruipruimte geventileerd?

De Kruipruimteventilatiespecialist komt altijd eerst langs voor een inspectie van uw specifieke situatie. Op basis van de indeling van uw kruipruimte wordt er een berekening gemaakt hoe uw kruipruimte het beste geventileerd kan worden. Voor het ventileren wordt gebruik gemaakt van renovatieroosters of een koekoek ventilatie kokers. Welke optie het beste is heeft te maken met de bouw van uw pand. Aan de hand van foto’s in combinatie met de indeling kunnen wij vaststellen welke oplossing de beste is voor uw kruipruimte. Geen kruipruimte is hetzelfde; wij leveren maatwerk.

Kan ik mijn kruipruimte zelf ventileren?

Sommige dingen kunt u gewoon echt beter aan een vakman overlaten. Ook al bent u nog zo handig. We hebben het hier over het boren van gaten door de buiten- en binnenmuren van uw woning. Als dit niet goed gebeurd brengt u schade aan, aan de bouwkundige staat van uw woning, waarna de problemen een stuk groter zijn dan zilvervisjes in huis.

Het voorkomen en oplossen van ongedierte in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het ventileren van kruipruimtes en kunnen u indien gewenst ook in contact brengen met een betrouwbare partij voor het isoleren van uw kruipruimte. Het ventileren van een kruipruimte is voor ons niet een dienst die we gemakkelijk proberen mee te verkopen. Zoals concurrenten helaas nog wel eens willen doen. Wij hebben ons hier in gespecialiseerd. We kijken verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

De Kruipruimte Ventilatie Specialist richt zich vooral regionaal rondom Den Bosch, Tilburg, Valkenswaard, Breda, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Uiteraard kunt u ook buiten deze regio bij ons terecht voor problemen met uw kruipruimte.

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.