Uw stookkosten verlagen in de winter

De temperaturen worden steeds lager en de wintermaanden komen steeds dichterbij. Dat wil zeggen koude temperaturen en regenachtige dagen. Wanneer de temperaturen lager worden zijn we vaak snel geneigd om de verwarming aan te zetten. U wilt natuurijk dat het in uw huis wel lekker warm is, maar dit kost wel een hoop geld. Wanneer uw huis niet goed geïsoleerd is kunnen de energiekosten hoog oplopen.

Isoleren van kruipruimte

In oudere woningen was het tijdens de bouw nog niet verplicht om isolatie aan te brengen. Het is dan ook vaak zo dat juist deze woningen onvoldoende geïsoleerd zijn, wat lijdt tot hoge energiekosten en een ongunstig energielabel. Voor deze woningen biedt kruipruimte- en vloerisolatie een goede oplossing.

Met een volledige isolatie voorkomt u dat de warme lucht van uw verwarming of kachel niet via de vloer of grond wegglipt, maar juist binnenshuis blijft. Wanneer het huis op de gewenste temperatuur is kan de verwarming naar beneden en blijft uw woning toch goed verwarmd. Dit zorgt ervoor dat uw stookkosten een stuk minder worden.

Vocht in kruipruimte

De wintermaanden staan bekend om haar vochtige en regenachtige dagen. Als het grondwater te hoog komt te staan kan er vocht in uw kruipruimte komen. Waneer vocht zich gaat ophopen in uw kruipruimte kan dit vervelende gevolgen hebben. Het veroorzaakt vieze geuren, schimmels en ongedierte in uw kruipruimte. Het is slechts een kwestie van tijd voordat deze problemen zich naar de rest van uw woning verspreiden.

Kruipruimte ventilatie elimineert vochtprobleem

Wanneer u uw kruipruimte laat isoleren moet er ook goed nagedacht worden over de ventilatie van de ruimte. Dit wordt helaas nog al eens vergeten. Wanneer er geen goede lucht doorstroom in de kruipruimte aanwezig is, blijft het vocht dat al in de ruimte is op het moment van isoleren nog in de ruimte en dit gaat niet meer weg. Op deze manier is de kruipruimte nog steeds niet vochtvrij.

Het plaatsen van goede ventilatie is erg nauw werk en kan het beste door professionals uitgevoerd worden.  Een specialist weet namelijk wat hij doet, hiermee voorkomt u dat regenwater door de ventilatieroosters naar binnen komt tijdens een stevige herfstbui.

Inspectie vooraf

Iedere kruipruimte ziet er anders uit, daarom is het belangrijk om van tevoren uw kruipruimten te laten inspecteren. Deze inspectie gaat uitwijzen of uw kruipruimte geïsoleerd kan worden en welke aanpak daarvoor nodig is. Na de inspectie kunt u gelijk een afspraak maken u zo snel mogelijk kunt genieten van een warme omgeving. zonder te veel te hoeven betalen.

Kan ik mijn kruipruimte zelf ventileren?

Sommige dingen kunt u gewoon echt beter aan een vakman overlaten. Ook al bent u nog zo handig. We hebben het hier over het boren van gaten door de buiten- en binnenmuren van uw woning. Als dit niet goed gebeurd brengt u schade aan, aan de bouwkundige staat van uw woning, waarna de problemen een stuk groter zijn dan zilvervisjes in huis.

Het voorkomen en oplossen van ongedierte in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het ventileren van kruipruimtes en kunnen u indien gewenst ook in contact brengen met een betrouwbare partij voor het isoleren van uw kruipruimte. Het ventileren van een kruipruimte is voor ons niet een dienst die we gemakkelijk proberen mee te verkopen. Zoals concurrenten helaas nog wel eens willen doen. Wij hebben ons hier in gespecialiseerd. We kijken verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

De Kruipruimte Ventilatie Specialist richt zich vooral regionaal rondom Den Bosch, Tilburg, Valkenswaard, Breda, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Uiteraard kunt u ook buiten deze regio bij ons terecht voor problemen met uw kruipruimte.

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.