Pissebedden in huis

Niks is vervelender dan ongedierte in huis. Een soort ongedierte dat u regelmatig kunt tegenkomen in uw woning zijn pissebedden. Pissebedden zijn kleine schaaldiertjes die graag op het land leven. Zonder water kunnen ze niet overleven. Vandaar dat ze bij droogte graag op zoek gaan naar een plekje in uw woning.

Waarom heb ik pissebedden in mijn huis?

Vaak denkt men dat pissebedden behoren tot de insecten, maar niks is minder waar. Pissebedden zijn namelijk koudbloedige schaaldieren en vallen onder de kreeftachtigen. Het is een van de weinige kreeftachtigen die op het land leven. Ondanks dat de beestjes op het land leven kunnen ze niet zonder water. Het is zelfs zo dat de beestjes al binnen een paar uur zonder water dood zullen gaan. Bij droogte gaan ze dus snel opzoek naar een vochtige omgeving. Hierdoor komen ze al snel uit in uw kelder of kruipruimte.

Komen de pissebedden vanuit mijn kruipruimte?

Slecht geïsoleerde kruipruimtes bieden een perfecte overlevingsplek voor pissebedden omdat hier erg vochtig is. De kans dat pissebedden een leven gaan leiden in uw kruipruimte is dus erg groot. Wanneer u een pissebed tegenkomt in uw huis kunt u er gerust van uit gaat dat er zich een stuk meer bevinden onder uw vloer. Pissebedden leven namelijk graag in grote groepen. Ondanks dat pissebedden helemaal niet schadelijk zijn voor onze huizen, houden we deze beestjes liever toch buiten de deur. Niemand heeft graag ongedierte door zijn/haar huis heen lopen. Gelukkig is er een relatief eenvoudige oplossing voor!

Wij halen de pissebedden uit uw huis!

Om pissebedden te bestrijden kunt u kiezen voor een agressieve chemische aanpak. Flink spuiten met chemische dampen, die u en uw gezin vervolgens ook zelf inademen, is echter niet wat zij zouden willen aanraden. Al was het alleen maar omdat het probleem dan niet bij de bron wordt verholpen! U kunt er vergif (of pesticide) op innemen dat de pissebedden dan binnen verloop van tijd gewoon weer terugkomen. U kunt echter ook de omstandigheden waaronder pissebedden graag leven wegnemen. Kijk, dan lost u het probleem bij de bron op!

Pissebedden zoeken een vochtige ruimte, bij voorkeur met lekker schimmels om van te eten. Dus die gaan we elimineren. Uw kruipruimte ventileren, en eventueel na isoleren, verwijdert het vochtprobleem in uw kruipruimte en alle ellende die daarbij meekomt. Hiervoor komen we bij uw op locatie de situatie inspecteren. We bekijken de bouwstructuur en bouwkundige staat van uw woning en maken een plan op maat. Zo wordt de kans op pissebedden in uw woning ineens aanzienlijk kleiner. Een fijne gedachte niet waar?

Kan ik mijn kruipruimte zelf ventileren?

Sommige dingen kunt u gewoon echt beter aan een vakman overlaten. Ook al bent u nog zo handig. We hebben het hier over het boren van gaten door de buiten- en binnenmuren van uw woning. Als dit niet goed gebeurd brengt u schade aan, aan de bouwkundige staat van uw woning, waarna de problemen een stuk groter zijn dan pissebedden in huis.

Het voorkomen en oplossen van ongedierte in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het ventileren van kruipruimtes en kunnen u indien gewenst ook in contact brengen met een betrouwbare partij voor het isoleren van uw kruipruimte. Het ventileren van een kruipruimte is voor ons niet een dienst die we gemakkelijk proberen mee te verkopen. Zoals concurrenten helaas nog wel eens willen doen. Wij hebben ons hier in gespecialiseerd. We kijken verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

De Kruipruimte Ventilatie Specialist richt zich vooral regionaal rondom Den Bosch, Tilburg, Valkenswaard, Breda, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Uiteraard kunt u ook buiten deze regio bij ons terecht voor problemen met uw kruipruimte.

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.