Koekoek ventilatieroosters in kruipruimte Weert

Kruipruimte ventilatie in Weert

We kregen een verzoek voor een kruipruimte inspectie bij een woning in Weert. De bewoners hadden last van onaangename geuren. Last van vochtproblemen hadden ze echter niet ervaren. Om de oorzaak te achterhalen, hebben we een grondige inspectie uitgevoerd. Tijdens onze inspectie met een warmtebeeldcamera ontdekten we dat de kruipruimte niet voldoende geventileerd werd. Dit was de bron van de onaangename geuren! Door gebrek aan goede ventilatie, verspreidden deze geuren zich in huis via tocht, in plaats van dat ze via efficiënte ventilatie naar buiten werden afgevoerd en voorkomen.

Kruipruimte ventilatie in Weert

Zwarte schimmel door slechte ventilatie

Wanneer een kruipruimte onvoldoende wordt geventileerd, kan condensatie rondom de warme buizen in deze ruimte zich ophopen. Zo dus ook bij deze kruipruimte in Weert. Het vocht in de kruipruimte creëerde hier een gunstige omgeving voor de groei van zwarte schimmel. Deze schimmel houdt van vochtige en donkere plekken. Als de kruipruimte niet goed geventileerd wordt en het vocht niet wordt afgevoerd, kan zwarte schimmel beginnen te groeien op vloerbalken, houten constructies en andere oppervlakken in de kruipruimte. Vanuit daar trekt het onopgemerkt door naar boven en zijn op termijn plekken met zwarte schimmel in de hele woning te zien. Vaak als eerste in de hoeken van een kamer.

Zwarte schimmel kan giftige stoffen produceren die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van bewoners. Vanuit de kruipruimte kunnen deze schadelijke stoffen ook de woning in komen. Dit kan leiden tot o.a. ademhalingsproblemen, allergische reacties en andere gezondheidsklachten bij bewoners ze daar gevoelig voor zijn. Gelukkig hadden de bewoners uit Weert daar geen last van.

Kruipruimte ventilatie specialist komt de schimmels niet uit de woning verwijderen, maar verwijderd wel de veroorzaker van deze problemen.

Optimale luchtdoorstroming in kruipruimte

Tijdens de inspectie hebben de experts van de Kruipruimte ventilatie specialist ook grondig gekeken naar de compartimenten van de kruipruimte. Dit is van belang om de optimale locatie voor de ventilatiekokers en roosters te bepalen. Door in kaart te brengen hoe de kruipruimte is verdeeld, kunnen we berekenen hoeveel roosters dan wel kokers nodig zijn en waar deze geplaatst moeten worden om voor een optimale luchtdoorstroming te zorgen. Ook mogelijk problematische gebieden met betrekking tot vocht en geuren brengen we op deze manier inzichtelijk en lossen we op. Door deze deskundige voorbereiding kunnen wij een oplossing op maat maken om de kruipruimte op een efficiënte manier te ventileren en de problemen met vocht en stank definitief op te lossen.

Koekoek ventilatierooster omwille met esthetische redenen

De bewoners van dit huis in Weert hebben bewust gekozen voor koekoek ventilatieroosters in plaats van renovatieroosters, voornamelijk vanwege esthetische overwegingen. Ze wilden het uiterlijk van hun muur behouden zonder zichtbare ventilatierooster covers. Een koekoek ventilatierooster wordt ingebed in de grond en zorgt voor een effectieve luchtcirculatie zonder dat vocht wordt doorgelaten. Het vocht wordt aan de onderkant van de koekoekventilatie afgevoerd aan de voorzijde van de muur. Een renovatie ventilatierooster bereikt hetzelfde resultaat maar is wel zichtbaar in de gevelmuur.

Over het algemeen kiezen we alleen voor het plaatsen van koekoek ventilatiekokers wanneer niet door de gevel geboord kan worden. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een schuifpui op de gewenste locatie. Maar uiteraard nemen we de persoonlijke voorkeur van onze klanten graag mee in de keuze van de roosters!