Kruipruimte ventilatie aangebracht in regio Hasselt, België

Bodemfolie en ventilatie in kruipruimte regio Hasselt

Een vreemde geur die niet goed thuis te brengen was. Dat was de aanleiding voor een online onderzoek dat de bewoners van deze woning uit de regio Hasselt uiteindelijk naar de Kruipruimte Ventilatie Specialist leidde. Nadat een heleboel andere mogelijke oorzaken waren uitgesloten, rees het vermoeden dat een vochtprobleem in de kruipruimte wellicht de boosdoener was.

We zijn snel langsgegaan voor een uitgebreide inspectie van de kruipruimte. Het aanwezige vochtprobleem was al snel duidelijk, evenals het ontbreken van een goede luchtcirculatie. Tijdens een kruipruimte inspectie kijken we echter een stuk verder dan dat. Zo nemen we op hoe de kruipruimte is ingedeeld, wat doorslaggevend is bij het berekenen van het aantal benodigde ventilatiegaten en de vereiste locatie ervan. Ook kijken we, indien dit niet met het blote oog vast te stellen is, met een warmtebeeldcamera of er scheuren in de fundering aanwezig zijn waar rekening mee houden moet worden. Het ventileren van een kruipruimte is voor ons geen dienst die we “er even bij doen”. Om te zorgen dat dit écht goed gebeurt, is de juiste vakkennis en apparatuur nodig. Woont u ook in de omgeving van Hasselt, Genk en Bilzen? En vermoed u dat uw kruipruimte ook niet voldoende wordt belucht? Neem dan direct contact met ons op voor meer informatie, of vraag een offerte aan.

Kruipruimte ventilatie in regio Hasselt Belgie

Aanleggen van de ventilatie

In de regio Hasselt zijn vochtproblemen in de kruipruimte een veelvoorkomend issue. Deze vochtproblemen kunnen leiden tot vervelende geuren en zelfs schimmelvorming in de woning. Gelukkig kan een goede kruipruimte ventilatie de bron van dit probleem vaak verhelpen.

Voor de ventilatie van deze kruipruimte in de regio Hasselt hebben we nauwkeurig bepaald hoeveel ventilatiegaten nodig waren en waar ze geplaatst moesten worden om een optimale luchtcirculatie te garanderen. Deze beslissing werd genomen op basis van verschillende factoren, waaronder de grootte van de kruipruimte, de mate van vochtproblemen en de structurele kenmerken van de woning.

Na een grondige inspectie kozen we ervoor om zowel renovatieroosters als wolfskuilroosters te gebruiken, Dit is altijd afhankelijk van de specifieke eigenschappen van de kruipruimte en de desbetreffende woning. In de meeste gevallen vormen renovatieroosters de standaardoplossing voor ventilatie. Soms is echter het boren door de gevel niet haalbaar, bijvoorbeeld vanwege een schuifpui die op de beoogde locatie is geplaatst. In dergelijke gevallen wordt een wolfskuilrooster gebruikt, waarbij het ventilatiegat onder het maaiveld wordt geboord.

Door strategische plaatsing van ventilatieopeningen konden we een efficiënt en effectief ventilatiesysteem creëren dat de vochtproblemen in de kruipruimte effectief aanpakte en een gezondere leefomgeving bevorderde.

Bodemfolie voor extra bescherming tegen vocht

Naast het realiseren van voldoende ventilatie is de bodemfolie zorgvuldig en nauwkeurig aangebracht in de kruipruimte om vochtproblemen effectief aan te pakken. Allereerst werd de kruipruimte grondig gereinigd en voorbereid op de installatie van de folie. Vervolgens is de bodemfolie mechanisch aan de wanden van de kruipruimte bevestigd, waarbij speciale aandacht is besteed aan eventuele scheuren of openingen die vocht konden doorlaten. De folie is strak en naadloos aangebracht, zodat een volledige afsluiting van de bodem kon worden gegarandeerd.

Het effect van bodemfolie is tweeledig: ten eerste voorkomt het dat vocht uit de grond de kruipruimte binnen kan dringen, waardoor de kans op vochtproblemen zoals schimmelvorming en houtrot worden geminimaliseerd. Ten tweede zorgt de folie ervoor dat eventueel aanwezig vocht in de kruipruimte niet kan verdampen en opstijgen naar de bovenliggende woning, wat kan leiden tot een vochtige en ongezonde leefomgeving. Door het aanbrengen van bodemfolie is de luchtvochtigheid in de kruipruimte effectief gereguleerd, waardoor een gezonder en comfortabeler leefklimaat is ontstaan.

Kruipruimte ventileren? Schakel een professional in!

Al bent u nog zo handig, sommige dingen kunt u beter aan een professioneel bedrijf overlaten. We hebben het hier over het boren van gaten door de buiten- en binnenmuren van uw woning. Wanneer dit niet goed gebeurt, kunnen de gevolgen groot en kostbaar zijn.

Wij hebben jarenlange ervaring in het ventileren van kruipruimtes en kijken daardoor verder dan andere partijen. Het ventileren van een kruipruimte is voor ons niet even een dienst die we gemakkelijk proberen mee te verkopen. Zoals concurrenten helaas nog wel eens willen doen. Wij hebben ons hier in gespecialiseerd. We pakken kruipruimte ventilatie deskundig aan het gaan pas weer weg als alles naar behoren werkt en netjes is.

De Kruipruimte Ventilatie Specialist richt zich vooral regionaal rondom Den Bosch, Tilburg, Valkenswaard, Breda, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Woont u in Vlaanderen zoals deze klanten uit regio Hasselt? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor het aanbrengen van vakkundige kruipruimte beluchting!