Kruipruimte ventilatie gaat vochtproblemen tegen in Veldhoven

De Kruipruimte Ventilatie Specialist helpt in Veldhoven

De bewoners van deze woning in Veldhoven ervaarden al enige tijd vochtproblemen in hun huis. Ze besloten om ons te bellen om een grondige inspectie uit te voeren in de kruipruimte, omdat ze vermoedden dat de bron van het vochtprobleem in huis zich hier bevond. Na de inspectie in de kruipruimte bleek al gauw dat de bewoners het bij het juiste eind hadden en hebben wij de oorzaak in de kruipruimte aangepakt.

Inspectie van de kruipruimte

Tijdens het inspecteren van de kruipruimte letten we op verschillende aspecten. Zo kijken we of er eventueel overlast is van schimmels, zwammen en/of ongedierte. Daarnaast brengen we de kruipruimte duidelijk in kaart. Een kruipruimte is opgedeeld in compartimenten en daardoor voor iedere woning uniek. Afhankelijk van deze compartimenten kunnen wij bepalen hoeveel ventilatiegaten er nodig zijn en waar deze geplaatst moeten worden, zodat er een optimale luchtstroom gecreëerd wordt.

Een doorgang maken naar de kruipruimte

Aangezien de woning geen toegang tot de kruipruimte had, creëerden we eerst een doorgang, waarna we onze inspecties en reparaties konden uitvoeren. Toen de doorgang gemaakt was, bleek de kruipruimte vol te liggen met puin en waren de leidingen hinderlijk. Dit zijn allemaal aspecten die we mee moeten nemen tijdens onze inspectie om een duidelijk plan van aanpak op te stellen.

Kruipruimte Ventilatie Specialist legt ventilatiegaten aan om vochtproblemen te verhelpen in Veldhoven

Kruipruimte ventilatie professioneel aanleggen

Tijdens onze inspectie bleek ook dat er geen ventilatie aanwezig was in de kruipruimte. Kruipruimte ventilatie, op de juiste manier aangelegd én op de juiste plaats, helpt bij het voorkomen van vochtproblemen en alle gevolgen die kunnen ontstaan door een vochtprobleem in de kruipruimte. Daarnaast zorgt het ervoor dat de luchtkwaliteit in huis wordt verbeterd, wat op zijn beurt weer bijdraagt aan het verhogen van het leefcomfort in huis. De bewoners van deze woning hadden regelmatig last van wateroverlast. Het grondwater kon niet weg in de kruipruimte en veroorzaakte daardoor condens aan de houten vloer. Naast het risico op het rotten van het hout, zorgt deze condensvorming ook voor een koude vloer.

Ventilatie gaten boren op strategische plekken

Op basis van de kenmerken van de kruipruimte, zoals de aanwezige compartimenten, hebben we een plan gemaakt en daarop de exacte locaties van de de ventilatiegaten gemarkeerd. Vervolgens hebben we een gat door de binnen- en buitenmuur geboord om zo een ventilatieopening naar buiten te creëren. Hierbij houden wij altijd rekening met de eventueel aanwezige spouwmuurisolatie, zodat deze de ventilatiegaten niet alsnog kan verstoppen.

In de geboorde ventilatiegaten plaatsen we een ventilatiekoker die we vervolgens afdekken met een renovatierooster. In sommige gevallen is een renovatierooster niet geschikt om te plaatsen, wanneer er bijvoorbeeld een grote raampartij of schuifpui boven het ventilatie gat zit. In dat geval plaatsen we een koekoekrooster, ook wel bekend als wolfskuilrooster. We boren dan vanuit de grond een schuine hoek naar de kruipruimte toe, zodat er als het ware een bocht onder de schuifpui of raam wordt gelegd waardoor de ventilatie een weg naar buiten vindt.

Wij voorzien u graag van advies!

Het voorkomen en aanpakken van vochtproblemen in de kruipruimte vereist specifieke deskundigheid en ervaring. Wij hebben deze jarenlange ervaring en kennis op het gebied van kruipruimte ventilatie in huis. Hierdoor kunnen wij de verschillende factoren op de juiste manier aan elkaar koppelen, waardoor we ons kunnen onderscheiden van onze concurrenten. Wij verkopen het ventileren van de kruipruimte er niet als een nevendienst bij, maar leggen hierop écht onze focus.

Wij begrijpen dat iedere situatie uniek is en bieden daarom enkel maatwerk, specifiek afgestemd op uw behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op om uw specifieke situatie vrijblijvend te bespreken en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het creëren van een gezondere en veiligere woonomgeving.