Kruipruimte ventilatie om schimmels tegen te gaan in Bunnik

Kruipruimte ventilatie in Bunnik

De bewoners van deze woning in Bunnik ervaarden al langere tijd problemen in huis. Ze roken nare geurtjes in huis en kwamen hier en daar schimmel tegen. Niet iets waar ze op zaten te wachten natuurlijk. De bewoners vermoedden na wat zoekwerk online, dat deze problemen wel eens het gevolg zouden kunnen zijn van vochtproblemen in de kruipruimte. Om de oorzaak van het probleem te achterhalen en de juiste aanpak te bepalen, zijn wij van Kruipruimte Ventilatie Specialist in de kruipruimte gedoken. Hier bleek al snel dat de bewoners het bij het juiste eind hadden en de problemen afkomstig waren uit de kruipruimte. Gelukkig konden wij ze succesvol helpen!

Kruipruimte ventilatie en isolatie door Kruipruimte Ventilatie Specialist in Bunnik

Bodemfolie en isolatie

Na het inspecteren van de kruipruimte is in overleg met de bewoners besloten om de kruipruimte te ventileren én te isoleren. We doen dit volgens een vast stappenplan, zodat we een optimaal resultaat kunnen behalen op het gebied van ventilatie en isolatie.

Allereerst hebben we de kruipruimte voorzien van een bodemfolie. Dit is een waterdichte folie, die over de bodem van de kruipruimte wordt gelegd. Vervolgens wordt de folie machinaal aan de wanden van de kruipruimte bevestigd, zodat er geen water meer langs de folie omhoog kan komen. De folie wordt bewust wat losser over de bodem gelegd, zodat de folie mee kan bewegen wanneer het grondwater eventueel gaat stijgen.

Vervolgens is de vloer geïsoleerd door thermoskussens van TONZON aan de bovenkant van de kruipruimte te bevestigen. Deze kussens zorgen ervoor dat er warmte blijft hangen tussen de thermokussens en de bovenkant van de kruipruimte. De bovenkant van de kruipruimte is tegelijkertijd ook de onderkant van uw vloer, wat uiteindelijk dus resulteert in een warme vloer en dus minder last van koude voeten.

Ventilatiegaten boren

De bodemfolie voorkomt problemen met water in de kruipruimte, terwijl de thermokussens de kou in huis verminderen. Het is echter belangrijk om naast het plaatsen van bodemfolie en het isoleren van de vloer ook de kruipruimte goed te ventileren.

Wanneer er niet voldoende, goede ventilatie aanwezig is in de kruipruimte, kan dit alsnog voor vervelende problemen zorgen in huis. Kruipruimte Ventilatie Specialist is een expert op het gebied van het het aanleggen van kruipruimte ventilatie.

Wij voeren van te voren altijd een uitgebreide inspectie uit in de kruipruimte, zodat we duidelijk in kaart hebben waar de compartimenten zitten in de kruipruimte en hoe we ventilatiegaten zo effectief en efficiënt mogelijk kunnen boren.

Vervolgens boren wij met een speciale boor gaten door de buitenmuur en de binnenmuur, die vervolgens uitkomen in de kruipruimte. Om te voorkomen dat er bijvoorbeeld spouwisolatie in de gaten terecht komt, brengen we ventilatiekokers aan in de gaten. Deze kokers worden afgedekt met een rooster, zodat er geen ongedierte of puin in de kruipruimte kan komen via de ventilatiegaten.

Kruipruimte ventilatie en isolatie door Kruipruimte Ventilatie Specialist in Bunnik

Wij voorzien u graag van advies!

Het isoleren en ventileren van een kruipruimte is een specialistische taak die niet onderschat mag worden. Het vergt expertise en praktijkervaring. Het is niet simpelweg een kwestie van folie neerleggen en lukraak gaten boren in de muur, ondanks dat het op het eerste gezicht misschien zo lijkt.

Wanneer dit verkeerd gebeurt, kunnen de problemen juist veel groter worden dan voorheen. Wij hebben jarenlange ervaring in het ventileren van uw kruipruimte. Daarnaast kunnen wij u in contact brengen met een betrouwbare partner voor het isoleren van uw kruipruimte. Zodoende kunnen wij het totaalpakket bieden en kijken we verder dan anderen. Wij zorgen dat het probleem verholpen is én blijft!

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.