Kruipruimte ventilatie aangelegd om schimmels tegen te gaan in Tiel

Kruipruimte ventilatie in Tiel

De bewoners van dit huis in Tiel hadden veel last van vocht in huis. Kruipruimte Ventilatie Specialist heeft een grondige inspectie uitgevoerd in de kruipruimte van de woning. Het werd al snel duidelijk waar deze vochtproblemen, voornamelijk in de vorm van schimmels, vandaan kwamen. Tijdens onze inspectie kijken we naar de toegankelijkheid van de kruipruimte, eventuele aanwezigheid van puin, vocht of water, schimmels en luchtstromen.

Deze woning is voorzien van een betonnen broodjesvloer. We zien vaak dat deze vloeren vochtproblemen vertonen, wanneer deze niet goed geïsoleerd en geventileerd zijn. Dit kan dan weer leiden tot betonrot en andere nare problemen. Deze betonvloer was nog in goede staat, maar de onderkant van de vloer was wel vochtig en er was geen goede luchtcirculatie in de kruipruimte.

In deze kruipruimte was het, zoals we wel vaker tegenkomen, een combinatie van slechte vloerisolatie en slechte ventilatie in de kruipruimte. Het is in dat geval noodzakelijk om beide problemen aan te pakken, zodat de kruipruimte in het vervolg in goede conditie is en geen problemen meer kan veroorzaken in de woning.

Kruipruimte ventilatie aanbrengen

We starten met een grondige inspectie van de kruipruimte om informatie te verzamelen over het aantal compartimenten en de verbindingen daartussen. Op deze manier krijgen we een duidelijk beeld van de bestaande luchtcirculatie en de structuur van de kruipruimte. Dit is belangrijk om te bepalen waar ventilatieopeningen nodig zijn en hoeveel er moeten worden aangebracht. Zodra we het aantal benodigde ventilatiekanalen hebben vastgesteld en hun locaties hebben gemarkeerd, kunnen we overgaan tot het zorgvuldig boren van de ventilatiegaten.

Dit boren vereist precisie om de juiste hoeken te creëren, wat van doorslaggevend belang is voor een optimale luchtstroom. Tot slot wordt er altijd een controle uitgevoerd om te verifiëren of de luchtstroom in de kruipruimte goed op gang is gekomen. Deze luchtstroom is nodig voor het effectief drogen van de kruipruimte en voorkomen van vervelende vochtproblemen.

Wij staan voor u klaar!

Het voorkomen en oplossen van vocht, en schimmel in de kruipruimte vereist expertise en ervaring. Met onze expertise op het gebied van het installeren van ventilatiesystemen kunnen wij u een gedegen advies geven én de problemen verhelpen. Hierdoor gaan we verder dan anderen om ervoor te zorgen dat de problemen niet alleen wordt opgelost, maar ook worden voorkomen!

Aarzel niet om direct contact met ons op te nemen om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.