Kruipruimte ventilatie aangelegd in Kaatsheuvel

Kruipruimte ventilatie in Kaatsheuvel

Bewoners in de wijk ‘De Oude Omdraaier’ in Kaatsheuvel hadden ineens last van muffe lucht in hun woning. De woning beschikt over een kruipruimte, in de kruipruimte was de lucht nog erger en deze was ook nog is erg vochtig. De kruipruimte zag er als volgt uit:

  • Geen ventilatiekanalen aanwezig
  • Zeer vochtig
  • Nare muffe lucht

Ventilatie is erg belangrijk om vochtproblemen in een kruipruimte goed te regelen. Als specialist werken wij graag in de regio om voor het aanbrengen van kruipruimte ventilatie. Zo in De Oude Omdraaier in Kaatsheuvel.

Aanleggen van de ventilatie

We beginnen met het inspecteren van de kruipruimte. We zoeken informatie over het aantal compartimenten en de verbindingen tussen deze compartimenten. Op deze manier krijgen we een goede indruk van de huidige luchtcirculatie en de opbouw van de kruipruimte. Dit is belangrijk om te bepalen waar ventilatie gaten moeten komen en hoeveel. Nadat het aantal ventilatiekanalen bekend zijn en de plaatsen van deze kanalen zijn gemarkeerd kunnen we gaan beginnen met boren. Dit boren moet zorgvuldig gedaan worden om de juiste hoek te creëren. Dit is van belang voor de ideale luchtstroom. Tot slot vindt er altijd een controle plaats om te indexeren of de luchtstroom in de kruipruimte op gang is gekomen. Deze luchtstroom is belangrijk voor het drogen van de kruipruimte.

Nazorg van de ventilatie

De kruipruimte heeft altijd tijd nodig om te kunnen drogen, dit duurt meestal een paar weken. Als de kruipruimte bodem niet goed is afgedekt met bijvoorbeeld de juiste bodemfolie kan er mogelijk nog steeds te veel vocht naar boven komen. Wij kunnen bij de nacontrole altijd nog adviseren hoe dit het best te verhelpen is.

Wij voorzien u graag van advies!

Het voorkomen en oplossen van schimmelvorming in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van vloerisolatie van TONZON in kruipruimtes en het aanbrengen van ventilatie. Doordat we ook deze expertise in huis hebben kunnen wij ten opzichte van concurrenten de verschillende factoren nog beter in context plaatsen. Zodoende kijken we verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.