Kruipruimte ventilatie en isolatie in Hedel

Kruipruimte ventilatie en isolatie in Hedel

In Hedel liepen de bewoners tegen een vochtige kruipruimte aan, deze gastvrije bewoners waren klaar met de overlast en schakelden ons in om deze te verhelpen. Als eerst is een kruipruimte inspectie uitgevoerd. Op deze manier schetsen wij een goed beeld van de kruipruimte voor ons zelf en de eventuele compartimenten onder de grond. In deze inspectie zijn wij er achter gekomen dat de woonkamer compartimenten erg vochtig waren. Vervolgens hebben we een berekening uitgevoerd en hieruit bepalen we waar en hoeveel ventilatiekanalen aangelegd moeten worden. Met deze ventilatie zorgen we dat er een goede luchtstroom ontstaat en op deze manier droogt de ruimte. Hiernaast is er door onze partner BROA vloerisolatie ook nog is vloerisolatie aangebracht. De kruipruimte had de volgende kenmerken:

  • Goed georganiseerde kruipruimte
  • Vochtig
  • Weinig tot geen ventilatie

De werkzaamheden in drie stappen

Allereerst is er TONZON bodemfolie op de vloer van de kruipruimte gelegd. Deze dampdichte bodemfolie zorgt ervoor dat de kruipruimte in het gevolg goed beschermd is tegen optrekkend vocht.

De volgende stap was het isoleren van de vloer. Tegen de onderzijde van de vloer worden thermokussens van TONZON bevestigd. Door deze thermokussens kan de warmte het huis niet meer verlaten via de vloer. Deze kussens stoten de warmte namelijk terug de vloer. Dit resulteert in lagere stookkosten, zeker in de koude wintermaanden.

De laatste stap is het aanleggen van kruipruimte ventilatie. Dit is waar de specialisten van Kruipruimte Ventilatie Specialist het stokje van partnerbedrijf BROA hebben opgenomen. Op basis van een grondige inspectie hebben we besloten om extra ventilatie gaten te boren en deze te vullen met ventilatie kokers. Hierdoor ontstaat er een betere luchtstroom in de kruipruimte. Deze zijn daarna afgedekt met ventilatieroosters om het geheel netjes af te werken. De bewoners van deze woning in Hedel zullen nooit meer een vochtprobleem hebben in hun woning, dankzij vakkundig aangelegde isolatie en ventilatie.

Wij voorzien u graag van advies!

Het voorkomen en oplossen van schimmelvorming in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van vloerisolatie van TONZON in kruipruimtes en het aanbrengen van ventilatie. Doordat we ook deze expertise in huis hebben kunnen wij ten opzichte van concurrenten de verschillende factoren nog beter in context plaatsen. Zodoende kijken we verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.