Kruipruimte ventilatie aangelegd in Roosendaal
Kruipruimte ventilatie aangelegd in Roosendaal
In Roosendaal, een bruisende stad in het westen van Brabant, hebben wij onlangs de kruipruimte onder een woning aangepakt. De bewoners ervaarden al enige tijd vochtproblemen in huis. Deze vochtproblemen gingen gepaard met nare geurtjes, niet erg comfortabel wonen dus. Na een grondige inspectie in de kruipruimte, met behulp van onze warmtebeeldcamera, werd al snel duidelijk wat de oorzaak was van de problemen. Op basis van de inspectie, en de uitkomsten hiervan, hebben wij een aanpak opgesteld om de conditie in de kruipruimte te verbeteren.
Inspectie van de kruipruimte
Er waren nog geen ventilatievoorzieningen aanwezig in de kruipruimte, waardoor optrekkend vocht geen kans had om de kruipruimte te verlaten. Ze ervaarden af en toe wateroverlast in de kruipruimte, wat zonder een goede luchtcirculatie vochtproblemen kan veroorzaken. Daarnaast zagen we dat er hinderlijke obstakels aanwezig waren in de kruipruimte. Iets waar bij het boren van ventilatiegaten rekening gehouden moet worden.
Noppenfolie in kruipruimte
De eerste stap die we hebben gezet om de kruipruimte aan te pakken, is het aanbrengen van noppenfolie op de bodem van de kruipruimte. Noppenfolie brengen we aan wanneer de bodem van de kruipruimte vochtig is. Noppenfolie houdt optrekkend vocht tegen en zorgt er daarnaast voor dat de bodemfolie, die op de noppenfolie gelegd wordt, een nog groter drijfvermogen heeft. Handig bij grondoverlast, waar we de komende jaren steeds meer mee te maken krijgen door de langere periodes met heftige regenval.
Optrekkend vocht tegengaan met bodemfolie
De volgende stap om het optrekkend vocht vanuit de bodem van de kruipruimte tegen te gaan, is het aanbrengen van bodemfolie. Deze folie leggen we op de noppenfolie en bevestigen we machinaal aan de wanden van de kruipruimte. Op deze manier kan het stijgend grondwater niet alsnog op de folie komen te liggen en wateroverlast en vochtproblemen veroorzaken.
Daarnaast wordt bodemfolie losjes over de bodem van de kruipruimte gelegd. Op deze manier kan de bodemfolie soepel meebewegen wanneer het grondwater stijgt, zonder dat de folie scheurt of het water via andere openingen omhoog duwt.
Ventilatiegaten boren voor een goede luchtcirculatie
Goed, door de noppenfolie en bodemfolie aan te brengen in de kruipruimte zorgen we ervoor dat grondwater niet voor wateroverlast kan zorgen in de kruipruimte. Toch is het daarnaast ook belangrijk dat er een goede ventilatievoorziening aanwezig is in de kruipruimte, zodat optrekkend vocht niet stil blijft staan in de kruipruimte en alsnog voor problemen kan zorgen.
Om een goede luchtcirculatie te creëren, boren we gaten door de buiten- en binnenmuur naar de kruipruimte. Deze gaten zorgen ervoor dat de lucht naar buiten kan. Met speciaal gereedschap boren we nauwkeurig de gaten door de muur. Het gat wordt als het ware schuin door de muur geboord, van boven naar beneden. In dat gat plaatsen we een renovatiekoker, zodat bijvoorbeeld spouwmuurisolatie het gat niet kan verstoppen. Vervolgens dekken we de koker af met een renovatierooster.
Ventilatiekokers aanbrengen bij hinderlijke leidingen
Zoals we hierboven al aangaven, bevonden zich in de kruipruimte hinderlijke leidingen. Hierdoor kan het noodzakelijk zijn om de renovatiekokers op een andere manier aan te leggen dan simpelweg door de buiten- en binnenmuur te boren. In dat geval maken we gebruik van een koekoeksrooster, ook wel wolfskuilventilatie genoemd.
We graven dan op de gewenste plek eerst een stuk grond af tot net onder het maaiveld. Vervolgens boren we vanuit daar, met een hoek, een gat naar de kruipruimte en dekken we deze af met een koekoeksrooster. Op deze manier ontstaat er een goede luchtcirculatie in de kruipruimte, maar heeft regenwater geen kans om de kruipruimte in te lopen en overlast te veroorzaken. Uiteraard zorgen we ervoor dat het afgegraven gedeelte weer netjes wordt hersteld en alles wordt opgeruimd.
Uw betrouwbare expert voor kruipruimte ventilatie!
Het ventileren van de kruipruimte vraagt om de nodige kennis en expertise. Wij zijn al jarenlang een expert in kruipruimte ventilatie. Het lijkt misschien simpel; een gat boren en een rooster erin plaatsen, maar vergis uzelf niet! Het verkeerd boren van gaten in de muur kan de problemen juist alleen maar verergeren. Sommige werkzaamheden kunt u nou eenmaal beter aan een professional overlaten. Kruipruimte Ventilatie Specialist komt met gespecialiseerde machines, aangevuld met de benodigde kennis, uw kruipruimte ventileren!
Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.