Kruipruimte ventilatie verhelpt vochtproblemen in Roosendaal
Kruipruimte ventilatie in Roosendaal
Een gezin in Roosendaal zocht contact met ons, omdat zij vervelende vochtproblemen ervaarden in huis. We zijn langs gegaan bij de woning en hebben allereerst een grondige inspectie in de kruipruimte uitgevoerd. Tijdens de inspectie bleek al snel dat de kruipruimte kampte met een vochtprobleem, dat doortrok naar de bovenliggende woning.
Bij het uitvoeren van de inspectie in de kruipruimte nemen we verschillende factoren mee, die van belang kunnen zijn bij de vervolgstappen. Zo kijken we naar de toegankelijkheid van de kruipruimte. In sommige gevallen kunnen we de kruipruimte, door een lage kruipruimte of de aanwezigheid van bijvoorbeeld isolatiematerialen, niet eenvoudig betreden. Daarnaast letten we op de eventuele aanwezigheid van puin in de kruipruimte en tekenen van vochtproblemen. Al deze onderdelen, en de uitkomsten daarvan, nemen we mee in het plan van aanpak.
Gevolgen van optrekkend vocht reduceren
Optrekkend vocht kan in de kruipruimte voor vochtproblemen zorgen, bijvoorbeeld wanneer het grondwaterpeil stijgt. Het is noodzaak om het optrekkend vocht zoveel mogelijk terug te dringen, zodat het geen schade en vochtproblemen kan veroorzaken in de kruipruimte. Door bodemfolie te spannen over de bodem van de kruipruimte, gaan we het optrekkend vocht tegen. Deze folie wordt machinaal aan de wanden van de kruipruimte bevestigd, zodat het er water niet langs kan glippen. De folie wordt met enige speling over de vloer gespannen, zodat het mee kan bewegen met eventueel stijgend grondwater.
Een gezonde, continue luchtstroom creëren
Een gezonde, continue luchtstroom in de kruipruimte zorgt ervoor dat vocht een weg naar buiten kan vinden en niet gaat ophopen in de kruipruimte. Het realiseren van een goede luchtcirculatie in de kruipruimte kan worden bereikt door middel van ventilatiegaten. Deze gaten worden door de buiten- en binnenmuur van de woning naar de kruipruimte geboord. In deze gaten worden kokers geplaatst, zodat aanwezig spouwisolatie de gaten niet kan verstoppen. De ventilatiekokers worden afgesloten met een renovatierooster.
Indien het ventilatiegat zich bijvoorbeeld bevindt onder een schuifpui, maken we gebruik van een koekoekrooster – ook wel wolfskuil of vossengat genoemd. Bij het aanbrengen van kruipruimte ventilatie wordt er gekeken naar de compartimenten in een kruipruimte en op basis hiervan wordt de hoeveelheid en locatie van de ventilatiegaten bepaald. Wanneer het gat dus niet recht door de muur geboord kan worden, maken we gebruik van het koekoekrooster. We graven dan een stuk aarde weg om het gat naar de kruipruimte door de funderingsmuren te boren. Vervolgens leggen we een weg naar het grondoppervlak en dekken we de verbinden af met een rooster op de grond.
Wij voorzien u graag van advies!
Het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in aanbrengen van ventilatie. Wij verkopen het ventileren van de kruipruimte er niet bij als een nevendienst, maar hebben ons hier echt in gespecialiseerd.
Heeft u het vermoeden dat uw kruipruimte vochtproblemen heeft? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons deskundige team staat voor u klaar om de situatie te beoordelen een passende oplossing te bieden.