Om water uit de kruipruimte te verwijderen én niet terug te laten komen, zijn de volgende stappen noodzakelijk:
Stap 1. Drainage. Als er een laag water aanwezig is in de kruipruimte moet dit water eerst, met bijvoorbeeld een dompelpomp, worden weggepompt.
Stap 2. Bodemfolie. Stijgend grondwater of een gesprongen leiding kan ook met de beste ventilatie voor water in de kruipruimte zorgen. Door bodemfolie aan te laten brengen in de kruipruimte kan dit water geen schade aanrichten in de kruipruimte. De bodemfolie wordt machinaal aan de wanden van de kruipruimte bevestigd en kan meebewegen wanneer het grondwater eronder stijgt. Zo blijft het water onder het zeil en wordt uw kruipruimte zelf beschermt.
Stap 3. Kruipruimte ventilatie. Door uw kruipruimte lopen leidingen waar warm water door stroomt. Zonder luchtcirculatie zet de warme lucht rondom deze leidingen zich om tot condens. Om te zorgen dat het vochtprobleem blijvend weg blijft is ventilatie daarom noodzakelijk. Door middel van ventilatiegaten in de kruipruimte komt luchtcirculatie op gang, kan vocht een weg naar buiten vinden en hoopt deze niet op in de kruipruimte.