Zomerse temperaturen, maar toch vochtproblemen?

Ondanks het lekkere weer toch last van een kruipruimte vol met problemen? Het klinkt erg onlogisch, aangezien we vochtproblemen vaak linken aan regenachtige periodes in de herfst en winter. Toch kan het zijn dat de zomerperiode de nodige problemen met zich meebrengt. Er kan namelijk condensatie in uw kruipruimte ontstaan. Wanneer deze condensatie verandert in stilstaand water, kan dit zorgen voor vervelende luchtjes en ongedierte vanuit de kruipruimte.

Condensatie door botsing van lucht

De condensatie kan onstaan doordat de warme zomerse buitenlucht botst met de koude lucht die in uw kruipruimte zit. Deze vochtige lucht kan vervolgens zorgen voor een muffe geur en uiteindelijk kan het zelfs leiden tot schimmels. Schimmels zijn schadelijk voor de gezondheid van de bewoners, en trekken ongedierte aan. Dit kan uiteindelijk leiden tot klachten aan de luchtwegen.

Ventilatie kan condensatie tegengaan

Om de abrupte botsing tussen koude en warme lucht tegen te gaan kan het ventileren van de kruipruimte helpen. Door het op gang brengen van een natuurlijke luchtcirculatie komt er namelijk meer lucht vanuit buiten de kruipruimte in waardoor de botsing minder groot wordt. Daarnaast kan de condensatie met een natuurlijke luchtcirculatie de kruipruimte ook makkelijker verlaten. Toch is het lukraak plaatsen van een paar ventilatiegaten niet de oplossing. Als u niet voorzichtig bent, kan ventilatie juist voor meer problemen zorgen. Daarom is het verstandig om een specialist naar de kruipruimte te laten kijken. De specialist maakt vervolgens een duidelijk plan en kan dit direct voor u uitvoeren. Zo weet u zeker dat de juiste luchtcirculatie op gang wordt gebracht.

Vloerisolatie om botsing te voorkomen

Ook TONZON vloerisolatie kan helpen in het voorkomen van een botsing tussen warme en koude lucht. Door de combinatie van thermokussens en bodemfolie blijft de warme lucht in de woonkamer en is er dus minder kans op een botsing met koude lucht. Als er dan toch condensatie ontstaat in uw kruipruimte zorgt de bodemfolie ervoor dat dit vocht niet doorslaat naar de vloer of muren.

Onze specialisten helpen u graag

Voor het installeren van vloerisolatie kunt u terecht bij onze partner Broa Vloerisolatie. Voor ventilatie bent u bij ons aan het juiste adres. Onze specialisten komen graag bij u langs om uw kruipruimte te inspecteren en aan de hand van deze kruipruimte een ventilatieplan op te stellen. Mocht u de ventilatie in uw kruipruimte willen verbeteren, neem dan contact met ons op!