Last van een onverklaarbare wietgeur in huis?

Een wietgeur is een erg doordringende geur, die de meeste mensen liever niet in huis hebben. Heeft u last van een onverklaarbare wietgeur in huis? Het is heel goed mogelijk dat deze vreemde geur niet daadwerkelijk door gebruik van wiet wordt veroorzaakt. Waardoor de stank mogelijk wel wordt veroorzaakt én hoe u het probleem kan verhelpen, vertellen we u in dit artikel.

Wat veroorzaakt wietgeur in huis?

U zal niet de eerste zijn die bij het ruiken van een wietgeur direct uw zoon of dochter een kruisverhoor voorlegt. Maar wees gerust, de kans is groot dat de wietgeur volledig los staat van wietgebruik. Deze geur, die de meeste mensen als stank ervaren, is te typeren als muf en zoet. Een geur die wij vaak direct linken aan wiet, maar die niet alleen door blowen wordt veroorzaakt. Bepaalde schimmels, die ontstaan door stilstaand water, brengen deze zelfde geur het huis in. Heeft u onlangs in uw woning geverfd? Dan kan de verf de veroorzaker zijn. De geur ontstaat in dat geval door een mengprobleem of door een bacterie in de verf. In dit geval raden we u aan contact op te nemen met de winkel waar u de verf heeft aangeschaft.

Wietgeur in huis vaak veroorzaakt door kruipruimte

Het lijkt wellicht vergezocht, maar een wietgeur in huis wordt in de praktijk vaak veroorzaakt door vochtproblemen in de kruipruimte. Zeker wanneer u zowel de buren als niemand in huis verdenkt van blowen, is het raadzaam een deskundige partij in de schakelen voor een inspectie van uw woning. Ook wanneer u een afgesloten kruipruimte heeft, kan deze nog altijd voor problemen zorgen. Via de kleinste kieren in de muur kunnen vocht, schimmels en de bijbehorende geur zich verspreiden door het pand.

Hoe lost u het wietgeurprobleem op?

Als u vrij zeker weet dat de wietgeur geen duidelijk aanwijsbare reden heeft, is het zaak dieper te graven om de bron te achterhalen. Neem hiervoor contact op met een gespecialiseerd bedrijf voor een inspectie. Kruipruimte Ventilatie Specialist werkt hiervoor met een warmtebeeldcamera. Met deze camera kunnen we ook op plekken komen die moeilijk bereikbaar zijn. Doordat de camera warmte vastlegt, worden kieren in de fundering direct zichtbaar. Deze kieren laten namelijk warmte door, waardoor we duidelijke onderbrekingen kunnen detecteren. Ook zien we snel of er wel of niet een vochtprobleem in uw kruipruimte aanwezig is. Is dit het geval? Dan hebben we de bron van de wietgeur in huis ontdekt.

Ventileren van de kruipruipte verhelpt de wietgeur

Wordt de wietgeur in uw geval inderdaad veroorzaakt door vocht in de kruipruimte? Dan kunnen wij het probleem snel én blijvend voor uw verhelpen.

Vrijwel alle huizen in Nederland zijn voorzien van een kruipruimte. Echter zijn een hoop van deze kruipruimtes niet correct geventileerd. Soms ontbreekt ventilatie volledig en andere keren zijn de ventilatieroosters incorrect geplaatst waardoor er geen luchtstroming wordt gecreëerd. In een kruipruimte moet eigenlijk altijd een zekere mate van tocht aanwezig zijn. Stilstaande lucht zorgt er namelijk voor dat de warme lucht om de buizen van uw watervoorziening gaat condenseren. Zonder de juiste ventilatie hoopt deze condens zich alsmaar verder op, waardoor uiteindelijk zelfs een forse laag water in de kruipruimte kan ontstaan.

De Kruipruimte Ventilatie Specialist verricht maatwerk

Ieder huis is anders. Een kruipruimte is opgedeeld in compartimenten en deze moeten goed in beschouwing worden genomen om de gewenste luchtstroom te creëren. Wij verrichten daarom altijd maatwerk. Naar aanleiding van een inspectie brengen we allereerst exact in kaart hoe uw specifieke situatie eruit ziet. Daarna weten we dankzij onze jarenlange ervaring en expertise precies welk type ventilatie benodigd is én waar deze aangebracht moet worden.

U heeft niet ieder risico in eigen hand

Het is altijd mogelijk dat één van de leidingen onder uw woning barst. Ook wordt een verhoogde grondwaterstand, door verstedelijking en toename van tegels in de tuin, een alsmaar groter risico. De vochtproblemen die hierdoor worden veroorzaakt zorgen voor grote schade, vaak aan een hele straat. Over het algemeen zal de gemeente waar u woont de schade vergoeden. Maar hoewel de kosten weliswaar vaak worden vergoed, is het prettiger om de schade in zijn geheel te voorkomen. Wij kunnen uw kruipruimte voorzien van een bodemfolie. Deze bodemfolie wordt een stukje boven de grond vastgemaakt aan de muren. Mocht zich onverhoopt een probleem voordoen door een gesprongen leiding of iets dergelijk, dan zorgt de bodemfolie ervoor dat het opkomende vocht onder de bodemfolie blijft. De waterdichte folie voorkomt met andere woorden dat opkomend grondwater de mogelijkheid krijgt zich te verspreiden in uw kruipruimte.

Kan ik mijn kruipruimte zelf ventileren?

Sommige dingen kunt u gewoon echt beter aan een vakman overlaten. Ook al bent u nog zo handig. We hebben het hier over het boren van gaten door de buiten- en binnenmuren van uw woning. Als dit niet goed gebeurt, brengt u schade toe aan de bouwkundige staat van uw woning. De problemen zijn dan een stuk groter zijn dan alleen een wietgeur in huis.

Wij hebben jarenlange ervaring in het ventileren van kruipruimtes. Het is voor ons niet een dienst die we gemakkelijk proberen mee te verkopen, zoals concurrenten helaas nog wel eens willen doen. Wij hebben ons hier in gespecialiseerd. We kijken daardoor verder dan anderen en zorgen dat het probleem verholpen is én blijft!

De Kruipruimte Ventilatie Specialist richt zich vooral regionaal op Den Bosch, Tilburg, Valkenswaard, Breda, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Uiteraard kunt u ook buiten deze regio bij ons terecht voor problemen met uw kruipruimte.

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.