Kruipruimte ventileren? Eerst inspecteren!

Heeft u last van stank, ongedierte of schimmels in huis? Dan is de kans groot dat u een vochtprobleem heeft. Vaak wordt dit veroorzaakt door slechte, of soms zelfs compleet ontbrekende ventilatie van de kruipruimte. Een goede ventilatie is altijd nodig om condensvorming te voorkomen. Hierbij is meer nodig dan het aanbrengen van een paar luchtroosters. Er moet stroming worden gecreëerd. Stilstaande lucht vergroot het vochtprobleem alleen maar. Omdat iedere kruipruimte weer net even anders is, is het noodzakelijk dat de partij die u inschakelt eerst een kruipruimte inspectie bij u verricht. Wordt dit niet gedaan? Dan is de kans groot dat uw kruipruimte alleen wordt voorzien van een luchtrooster waarmee u niet het beoogde resultaat bereikt.

Waar moet u op letten bij een kruipruimte inspectie?

Kruipruimte ventilatie specialist start iedere opdracht met een gedegen inspectie. Alleen zo weten we zeker dat we een oplossing leveren waarbij het probleem verholpen wordt én wegblijft. Tijdens zo’n inspectie letten we onder andere op de volgende zaken:

  • Hoe is de kruipruimte ingedeeld: hoeveel compartimenten zijn er en hoe zijn deze aangelegd?
  • Zijn er zwammen aanwezig die mogelijk uw houten balken aantasten?
  • Zitten er scheuren in funderingsmuren?
  • Zijn er scheidingen in de ruimte waardoor kou, vocht en nare luchtjes zich verspreiden?
  • Zien wij signalen van aanwezigheid van ongedierte?
  • Hoeveel vocht of water is er aanwezig in de kruipruimte en moet dit vocht eerst worden weggepompt?

Hoe wordt een kruipruimte inspectie verricht?

De ene kruipruimte is een stuk hoger dan de andere kruipruimte. Soms kan een medewerker van Kruipruimte ventilatie specialist in de kruipruimte kruipen en zijn onderdelen van de inspectie met het blote oog vast te stellen. Andere keren is de ruimte te laag waardoor dit niet mogelijk is. Ook zijn er gebreken die niet met het blote oog vast te stellen zijn. Zoals scheuren in de wanden. Een haarscheur is vaak niet direct zichtbaar, maar brengt wel de betrouwbaarheid van de muur in gevaar. Lucht en vocht kan door de kleinste openingen binnendringen.

Kruipruimte ventilatie specialist gebruikt warmte camera om een grondige kruipruimte inspectie te verrichten

Warmte camera legt vast wat het blote oog niet ziet

Kruipruimte ventilatie specialist werkt daarom tijdens de inspectie met een warmtecamera. Deze camera legt dingen vast die met het blote oog niet te zien zijn, zoals verschillen in temperatuur in de muren en vloerdelen. Deze temperatuurverschillen zijn vervolgens symptomen voor onderliggende problemen, waarbij u naast scheuren in de muur ook kan denken aan lekkages in leidingen.

Problemen in de kruipruimte bij de bron oplossen

Heeft u een vochtprobleem in de kruipruimte? Dan is het cruciaal om eerst te achterhalen waar het probleem door wordt veroorzaakt. Vaak ligt het aan een gebrek of verkeerd aangebrachte ventilatie waardoor geen luchtstroming wordt gerealiseerd. Is er echter sprake van een lekkage in een leiding? Dan zal dit probleem eerst moeten worden verholpen voordat de ventilatie wordt aangepast.

Kruipruimte ventilatie specialist gaat voor de hoogste score in klanttevredenheid. Wij leveren niet zomaar een dienst zodat we weer een factuur uit kunnen schrijven. Wij gaan altijd voor de oplossing waarmee het probleem  verholpen is en blijft. Permanent. Daarom starten wij standaard, iéder project, met een inspectie en rekenen wij niets extra voor de inzet van onze warmtebeeldcamera. Wij doen het goed, of we doen het niet.

Hoe wordt een kruipruimte geventileerd?

Benieuwd hoe we na de inspectie te werk gaan? Op basis van de indeling van uw kruipruimte wordt er een berekening gemaakt hoe uw kruipruimte het beste geventileerd kan worden. Voor het ventileren wordt gebruik gemaakt van renovatieroosters of koekoek ventilatiekokers. Welke optie het beste is, heeft te maken met de bouw van uw pand. Aan de hand van foto’s in combinatie met de indeling kunnen wij vaststellen welke oplossing de beste is voor uw kruipruimte. Geen kruipruimte is hetzelfde, daarom leveren wij altijd maatwerk.

Kan ik mijn kruipruimte ook gewoon zelf ventileren?

Sommige dingen kunt u gewoon echt beter aan een vakman overlaten. Ook al bent u nog zo handig. We hebben het hier over het boren van gaten door de buiten- en binnenmuren van uw woning. Als dit niet goed gebeurt, brengt u schade aan, aan de bouwkundige staat van uw woning, waarna de problemen niet te overzien zijn.

Het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het ventileren van kruipruimtes en kunnen u indien gewenst ook in contact brengen met een betrouwbare partij voor het isoleren van uw kruipruimte. Het ventileren van een kruipruimte is voor ons niet een dienst die we gemakkelijk proberen mee te verkopen. Zoals concurrenten helaas nog weleens willen doen. Wij hebben ons hier in gespecialiseerd. We kijken verder dan anderen en zorgen dat het probleem verholpen is én blijft!

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.