Voorkom muggenplaag met ventilatie!

De lente staat weer voor de deur, dat betekent aangenamer weer en genieten van het buitenleven. Maar helaas gaat dat ook samen met een overvloed aan muggen. De steekmuggen die in ons land rondvliegen, zijn niet gevaarlijk, maar de jeukende bulten die ze achterlaten kunnen we natuurlijk missen als kiespijn. Gelukkig valt er iets te doen aan deze irritante steekmug. Natuurlijk kunnen we de mug nooit helemaal verdrijven en dat moeten we ook niet willen, want stiekem heeft dit beestje wel nut. Bijvoorbeeld als natuurlijke filter van blauwalg in het zwemwater waarin we ’s zomers graag verkoeling zoeken. Maar u kunt iets doen om een muggenplaag in en rondom uw huis te voorkomen.

Een broedplaats onder uw huis

Muggen zijn altijd op zoek naar een plek om eitjes te leggen. Dat doen ze in stilstaand water, zodat de larven ongestoord kunnen groeien. Een kruipruimte met een klein laagje water is dus de ideale broedplaats voor insecten als de steekmug. Een minuscule ingang is al genoeg voor ze om uw kruipruimte binnen te dringen en eitjes te leggen. Als deze dan na een tijdje uitkomen, zit u met een muggenplaag waar de hele buurt last van heeft. Er is een simpele manier om uzelf en de buurt voor deze plaag te behoeden.

Water en vocht voorkomen met ventilatie

Het laagje water wat voor de ideale broedplaats zorgt, is vaak een resultaat van stijgend grondwater of soms zelfs van regenwater dat door een slechte afvoer direct uw kruipruimte inloopt. Gelukkig is dit gemakkelijk te verhelpen. Door het aanbrengen van een goede luchtcirculatie in de kruipruimte, kan het water op een natuurlijke manier uw kruipruimte verlaten. Naast het voorkomen van een muggenplaag zorgt een goede ventilatie er ook voor dat schimmels en vieze luchtjes geen kans meer krijgen in uw kruipruimte. Deze luchtcirculatie is helaas niet te behalen door lukraak wat ventilatiegaten te boren. Er is een doordacht plan voor nodig waarvoor u beter een vakman in kunt schakelen.

TONZON vloerisolatie

Wilt u grondwater helemaal uit uw kruipruimte weren? Dan kunt u ervoor kiezen om de ventilatie aan te vullen met isolatie. Doormiddel van TONZON bodemfolie komt er nooit meer grondwater uw kruipruimte binnen. Als u dat aanvult met de thermokussens van TONZON blijft uw vloer ook nog eens lekker warm. Wilt u meer weten over vloerisolatie? Kijk dan bij onze partner Broa Vloerisolatie. Voor een goed doordacht ventilatieplan, is Kruipruimte Ventilatie Specialist uw partij. Neem gerust contact met ons op.