Luchtvochtigheid in huis verbeteren.

Zowel een te hoge als te lage luchtvochtigheid in huis is onaangenaam en kan bovendien leiden tot (gezondheids)problemen.

Een te lage luchtvochtigheid

Door het inademen van te droge lucht kunt u last krijgen van gebarsten lippen, droge en branderige ogen, droge huid, geïrriteerde neus, hoestbuien, hoofdpijn en soms zelfs een slechte nachtrust en concentratieproblemen.

Een te hoge luchtvochtigheid

Te veel vocht is echter ook niet fijn. Met name in de zomerperiode, waarin warme lucht vaak meer vocht bevat. Maar ook in moeilijk te ventileren plekken in huis, zoals kelders of badkamers, kan de luchtvochtigheid flink oplopen. Waarbij dit zich kan verspreiden door het gehele huis.

Ideale luchtvochtigheid in huis

De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40-60%. Een te hoog percentage vocht in de lucht kan voor o.a. schimmelvorming zorgen en allerlei gezondheidsklachten. Een goede luchtvochtigheid in huis verhoogd dus niet alleen het wooncomfort, maar is ook van belang voor het onderhouden van de goede staat van uw huis. De kruipruimte is bij uitstek een plek waar de luchtvochtigheid vaak niet op peil is. Vanuit deze ruimte trekt vocht omhoog door de gehele woning heen. Met alle gevolgen van dien.

Herkent u één of meerdere van onderstaande klachten? Dan is de kans groot dat u een vochtprobleem in uw kruipruimte heeft.

 • Vochtplekken op de muren (bruine kringen)
 • Muffe geur
 • Schimmelvorming op de muur of plinten
 • Kromtrekkende vloerdelen
 • Loskomend pleisterwerk, behang of verf

Naast aantasting van uw woning kunt u ook gezondheidsklachten bij uzelf herkennen zoals:

 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Luchtweginfecties
 • Allergische reacties
 • Huidirritaties
 • …. en meer

Dit kunnen symptomen zijn verbonden aan een te hoge luchtvochtigheid in huis als gevolg van slechte ventilatie. Zeker als uw woning beschikt over een kruipruimte.

Hoe kunt u de luchtvochtigheid in huis verbeteren?

Vocht in de kruipruimte is alleen te verdrijven als u het probleem bij de bron aanpakt. Het isoleren van uw kruipruimte lost het probleem namelijk slechts voor een deel op. In het geval van een vochtprobleem is de ventilatie in uw kruipruimte gegarandeerd niet naar behoren. Zonder dit ventilatieprobleem op te pakken gaat u slechts de symptomen te lijf. Dit kan ervoor zorgen dat het probleem tijdelijk is opgelost, maar nooit voor de lange termijn.

Bij Kruipruimte Ventilatie Specialist benaderen we het ventileren niet als een dienst die we “er even bij doen”. In tegenstelling tot wat collega’s u graag doen geloven komt bij het goed ventileren van uw kruipruimte namelijk wat specialisme en benodigde ervaring om de hoek kijken. Binnen ons team werken specialisten die exact weten waar ze op moeten letten. We beginnen iedere klus dan ook met een kruipruimte inspectie, waarbij we alle aspecten van uw specifieke situatie in kaart brengen. Hierbij letten we onder andere op de fundering van het huis en de bouwkundige staat die we aantreffen. Op basis van onze bevindingen maken we een ventilatieplan op maat. Een oplossing waarmee het vochtprobleem in uw kruipruimte permanent is verholpen.

Onze werkwijze

Zorgen vochtproblemen in de kruipruimte ervoor dat de luchtvochtigheid in uw woning veel te hoog is? Geen zorgen, Kruipruimte Ventilatie Specialist biedt uitkomst!

 • Allereerst gaan we aan de slag met het ventileren van de kruipruimte. Dit doen wij door enkele ventilatiegaten te boren. Deze manier van ventileren is op te delen in een renovatie koker of een Koekkoek ventilatie systeem, oftewel een wolfskuil ventilatie systeem.
 • Maar wat als ventileren niet helpt? In dat geval gaan wij nóg een stap verder en wordt er een vochtscherm op de bodem van de kruipruimte aangebracht.
 • Echter kan er ook sprake zijn van een groot schimmelprobleem, en wat doe je in zo’n geval? Gelukkig kunnen wij u met deze situatie ook helpen; wij voeren dan een osmose-behandeling uit. Tijdens deze behandeling wordt de kruipruimte enkele uren gevuld met osmose, welke schimmels en/of virussen doodt. Ook bestrijden we met deze behandeling de stank.

De Kruipruimte Ventilatie Specialist richt zich vooral regionaal rondom Den Bosch, Tilburg, Valkenswaard, Breda, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Uiteraard kunt u ook buiten deze regio bij ons terecht voor problemen met uw kruipruimte.

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.