Is wolfskuil ventilatie de oplossing voor een vochtige kruipruimte?

Wolfskuil ventilatie is een vorm van ventilatie die gebruikt wordt bij kruipruimtes en kruipkelders. Wolfskuil ventilatie is speciaal bedoeld voor kruipruimtes waarbij de luchttoevoer onder het maaiveld ligt. Het maaiveld is het aardoppervlak incuslief bestrating en aardwerken. Wanneer de luchttoevoer hier dus onder ligt kun je ook wel stellen dat deze ‘onder de grond’ ligt. Je kunt hier dus niet zomaar standaard ventilatie kokers gebruiken. Daarom gebruiken we deze wolfskuil ventilatie. Andere termen voor wolfskuil ventilatie zijn koekoekventilatie, kelderkoekoek en vossengat.

Hoe werkt wolfskuil ventilatie?

Ventilatie voor een kruipruimte waarvan de luchttoevoer onder het maailveld ligt werkt net iets anders dan normale kruipruimte ventilatie. Bij luchttoevoer die onder het maaiveld ligt kan er namelijk niet zomaar geboord worden. Als je hier normale kokers installeert loopt de kruipruimte namelijk vol met regenwater. Een kelderkoekoek ventilatie werkt dus net iets anders. De koekoek bestaat uit een voorzetbak met een open achterzijde. Via deze achterzijde kan het lucht uitendelijk de kruipruimte inlopen. Deze voorzetbak wordt aan de muur bevestigt, hier boven op wordt een rooster geplaatst om ongedierte buiten te houden. Om te voorkomen dat regenwater de kruipruimte in loopt is de onderzijde open gemaakt. Op deze manier blijft het regenwater aan de voorzijde van de muur, en vanaf hier loopt het langzaam de grond in.

Een droge kruipruimte

Wolfskuil ventilatie wordt gebruikt om de totale luchtstroom van een kruipruimte te verbeteren. Wanneer uw kruipruimte erg vochtig is heeft dit namelijk veel nadelen. Zo geeft stilstaand water vaak muffe luchtjes die uw huis in trekken. Maar water kan ook zorgen voor schade of schimmel in uw woning. Daarnaast vinden insecten stilstaand water ook erg fijn, zo leggen muggen en andere vliegjes hun eitjes in stilstaand water. Om dit allemaal te voorkomen moet u af van het water in uw kruipruimte. Dit doen we door de natuurlijke lucht af en toevoer te verbeteren. Wanneer er namelijk geen goede lucht doorstroming is dan kan het vocht uw kruipruimte niet uit. Met goede ventilatie worden deze problem opgelost. Hiervoor gebruiken wij Wolfskuil ventilatie maar we kunnen ook de standaard ventilatie kokers gebruiken. Onze ventilatie wordt namelijk op maat gemaakt voor uw kruipruimte zodat de beste luchtstroom op gang komt.

Kan ik mijn kruipruimte zelf ventileren?

Sommige dingen kunt u gewoon echt beter aan een vakman overlaten. Ook al bent u nog zo handig. We hebben het hier over het boren van gaten door de buiten- en binnenmuren van uw woning. Als dit niet goed gebeurd brengt u schade aan, aan de bouwkundige staat van uw woning, waarna de problemen een stuk groter zijn dan zilvervisjes in huis.

Het voorkomen en oplossen van ongedierte in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het ventileren van kruipruimtes en kunnen u indien gewenst ook in contact brengen met een betrouwbare partij voor het isoleren van uw kruipruimte. Het ventileren van een kruipruimte is voor ons niet een dienst die we gemakkelijk proberen mee te verkopen. Zoals concurrenten helaas nog wel eens willen doen. Wij hebben ons hier in gespecialiseerd. We kijken verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

Kruipruimte Ventilatie Specialist verhelpt uw probleem!

De Kruipruimte Ventilatie Specialist richt zich vooral regionaal rondom Den Bosch, Tilburg, Valkenswaard, Breda, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Uiteraard kunt u ook buiten deze regio bij ons terecht voor problemen met uw kruipruimte.

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.