Kruipruimte ventilatie en isolatie in Berlicum

Kruipruimte ventilatie en isolatie

Bij deze woning waren er al ventilatie gaten aanwezig. Helaas hadden deze maar een diameter van 20 millimeter dit is niet genoeg voor een goede luchtcirculatie. Hierdoor bleven er vochtproblemen ontstaan, vieze luchtjes kwamen door en de vloer bleef koud in de winter. Dit hebben wij samen met onze partner BROA vloerisolatie opgelost. De kruipruimte die wij aangepakt hadden zag er als volgt uit:

  • 4 compartimenten
  • Minimale ventilatie
  • Vochtproblemen
  • Muffe/ vieze lucht
  • Schone kruipruimte

De verrichte kruipruimte lucht ventilatie en isolatie werkzaamheden

De woning had vier kruipruimte compartimenten, waarvan een grote ruimte en 3 kleinere ruimtes. Al deze ruimtes stonden met doorgangen met elkaar in verbinding. Om deze reden is goede ventilatie op de juiste plaats en met de juiste ventilatie gaten echt op zijn plaats. Wordt dit niet goed geregeld dan is er al snel sprake van een verkeerde luchtstroom en valt de ventilatie in het water.

Ventilatie gaten en bodem aanpak

Eerst is er gekeken hoe de kruipruimte precies in elkaar zit. Er wordt dan gekeken hoe groot de compartimenten zijn en hoe deze met elkaar in verbinding staan. Na dat dit duidelijk is kan er met dit inzicht een ventilatieplan opgezet worden. In dit plan wordt er uitgetekend waar de ventilatie gaten moeten komen zodat de juiste luchtstroom op gang komt. Hierdoor droogt de kruipruimte mooi op en krijgen vieze en nare luchtjes geen kans meer.
Om vocht vanuit de bodem tegen te gaan is er een laag noppenfolie aangebracht over de gehele bodem. Vervolgens is er bodemfolie aangebracht en vastgezet tegen de muren.

Vloer isoleren

Na het aanpakken van de bodem in de kruipruimte, zijn er thermokussens aangebracht. Door deze luchtzakken kan de warme lucht niet ontsnappen. Warme lucht die door de vloer naar beneden wil wordt teruggekaatst. Hierdoor blijft de vloer warmer. Dit geeft in de winter een besparing op stookkosten.

Weg met muffe geurtjes!

Door het toepassen van deze stappen in zowel ventilatie als isolatie behoren vochtproblemen en muffe luchtjes nu tot het verleden voor deze woning in Berlicum. Tot slot hebben wij zoals altijd de bewoners uitleg gegeven over de werkzaamheden en werkplek netjes achter gelaten.

Wij voorzien u graag van advies!

Het voorkomen en oplossen van schimmelvorming in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van vloerisolatie van TONZON in kruipruimtes en het aanbrengen van ventilatie. Doordat we ook deze expertise in huis hebben kunnen wij ten opzichte van concurrenten de verschillende factoren nog beter in context plaatsen. Zodoende kijken we verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.