Kruipruimte ventilatie Arnhem

Kruipruimte ventilatie in Arnhem

Gatverderrie wat is dat, dacht de bewoners van een mooie woning in Arnhem. Zij hadden ineens erg veel last van vocht en nare luchtjes in hun woning. De woning beschikt over een kruipruimte en daardoor ging er al wel ergens een lampje branden bij de bewoners. Logisch dus dat ze snel contact opnamen met Kruipruimte Ventilatie Specialist. Hoppa; in de bus en op naar Arnhem voor een kruipruimte inspectie! Tijdens de inspectie kwamen we de volgende situatie tegen:

  • Geen ventilatiekanalen aanwezig
  • Zeer vochtig
  • Condens onder de vloer
  • Vochtophopingen
  • Lichte schimmelplekken (die dus voor stank zorgen!)

Kortom, over dat vochtprobleem in de kruipruimte was niets gelogen of overdreven! Om vochtproblemen in een kruipruimte goed te regelen is ventilatie erg belangrijk. Anders los je namelijk alleen het symptoom op. Vocht ontstaat doordat de lucht stil hangt. Deze wordt warm waardoor condens ontstaat. Door goede ventilatie creëer je als het ware een constante tocht in de kruipruimte. Daardoor krijgt condens geen kans en los je het probleem dus bij de bron op. Hoewel wij het heel gezellig vinden in Arnhem is het altijd ons streven onze klanten maar één keer te zien. Wij lossen het probleem namelijk deskundig én blijvend op. Zo ook dus voor deze klanten, waarbij we de kruipruimte hebben voorzien van ventilatie en isolatie. Want u kan zich wellicht voorstellen dat het aanbrengen van isolatiemateriaal in een ruimte waar het constant tocht, wel wat doet met de stookkosten in uw woning.

Aanleggen van de ventilatie

Om stankproblemen en vocht te verhelpen is goede ventilatie dus essentieel. Om de kruipruimte bij deze bewoners goed te ventileren hebben we twee gaten in de kruipruimte geboord. Deze ventilatiegaten zijn over de gevels verdeeld en zorgen met deze aanpak voor een natuurlijke luchtstroom. In de ventilatiegaten hebben we ventilatiekokers geplaatst met aan het uiteinde ventilatieroosters. Deze roosters zorgen er onder andere voor dat ongedierte niet zomaar uw kruipruimte binnen kan dringen.

Last van vocht door stadsverwarming

Veel woningen in Arnhem maken gebruik van een stadsverwarming. Op zich geen probleem, mits de gemeente de buizen van deze verwarming goed onderhoud. Als de gemeente bespaard op de onderhoudskosten kan een stadsverwarming voor flink wat problemen in woningen zorgen. Buizen waar constant warm water doorheen stroomt krijgen wat te verduren. Ze slijten simpelweg. Komt er een keer een barst in één van deze buizen dan kan door de kleinste opening als een hoop stoom ontspannen. Deze warme stoom verspreid zich vervolgens door de kruipruimtes en zo kan door één barst een hele straat met een vochtprobleem in de kruipruimte komen te zitten. Dit kan weer leiden tot, stank, schimmels en ongedierte. Is de kruipruimte slecht geventileerd? Dan duurt het niet lang voordat dat vocht optrekt naar de muren van uw woning en uw vloer aantast. Snel acteren is dus geboden bij vocht in de kruipruimte!

De Kruipruimte Ventilatie Specialist kan u helpen deze problemen op te lossen of te voorkomen. Wij doen inspectie in uw kruipruimte en stellen vast welke aanpak nodig is. Doormiddel van goede ventilatie zult u geen last meer hebben van nare luchtjes, vochtigheid en schimmels die slecht zijn voor uw gezondheid. Wij lossen het probleem snel én blijvend op!

Kruipruimte ventilatie in regio Arnhem

Kan ik mijn kruipruimte zelf ventileren? Sommige dingen kunt u gewoon echt beter aan een vakman overlaten. Ook al bent u nog zo handig. We hebben het hier over het boren van gaten door de buiten- en binnenmuren van uw woning. Als dit niet goed gebeurd brengt u schade aan, aan de bouwkundige staat van uw woning, waarna de problemen een stuk groter zijn dan zilvervisjes in huis.

Het voorkomen en oplossen van ongedierte in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het ventileren van kruipruimtes en kunnen u indien gewenst ook in contact brengen met een betrouwbare partij voor het isoleren van uw kruipruimte. Het ventileren van een kruipruimte is voor ons niet een dienst die we gemakkelijk proberen mee te verkopen. Zoals concurrenten helaas nog wel eens willen doen. Wij hebben ons hier in gespecialiseerd. We kijken verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

De Kruipruimte Ventilatie Specialist richt zich vooral regionaal rondom Arnhem, Den Bosch, Tilburg, Valkenswaard, Breda, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Uiteraard kunt u ook buiten deze regio bij ons terecht voor problemen met uw kruipruimte.

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.