Kruipruimte ventilatie voor woning in Papendrecht

Kruipruimte ventilatie Papendrecht

Deze klus in Papendrecht kwam niet als verrassing voor ons. Veel kruipruimtes in Papendrecht en in de regio hebben last van een flinke laag water. Om deze reden zijn we direct naar de kruipruimte vetrokken om deze te bekijken. Toen we aankwamen in Papendrecht konden we gemakkelijk achterhalen wat het problem was. De kruipruimte was te veel vochtig. Dit was te zien aan de laag water die in de kruipruimte stond maar het was ook erg goed te ruiken. Stilstaand water veroorzaakt namelijk een ontzettend muffe geur die je niet gemakkelijk weg krijgt.

Aan de slag met kruipruimte ventilatie

Als eerste stap hebben wij een bodemfolie gemonteerd. Hier mee wordt de laag water afgedekt zodat het vochtgehalte kan dalen. Dit was een nodige stap voordat het isoleren en ventileren kon beginnen. Om het vochtgehalte te laten dalen hebben we de kruipruimte wat tijd gegeven. Vervolgens zijn we voor een tweede keer naar Papendrecht afgereisd om te starten met de isolatie. Hiervoor is er een TONZON thermokussen tegen het plafond bevestigd. Dit voorkomt dat de warmte in het huis via de vloer de woning verlaat. Deze TONZON thermokussens zorgen dus meteen voor lagere stookkosten.

Daarna hebben we de luchtstroom verbeterd. Om voor een natuurlijke luchtstroom te zorgen hebben we drie ventilatieroosters geplaatst. Hiervoor hebben we gaten geboord waarin vervolgens ventilatiekokers geplaatst worden. Om alles netjes af te werken hebben we een klein rooster aan de kokers bevestigd. Door deze stappen uit te voeren ontstaat er een betere luchtstroom. Hierdoor blijft de kruipruimte droog. De ventilatie kokers die als laatst worden toegevoegd zorgen ervoor dat er geen ongedierte naar binnen kruipt.

Wij voorzien u graag van advies!

Het voorkomen en oplossen van vocht en schimmelvorming in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van vloerisolatie van TONZON in kruipruimtes en het aanbrengen van ventilatie. Doordat we ook deze expertise in huis hebben kunnen wij ten opzichte van concurrenten de verschillende factoren nog beter in context plaatsen. Zodoende kijken we verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.