Kruipruimte ventilatie Goirle

Kruipruimte ventilatie in Goirle

In Goirle klaagden de bewoners over een nare geur in huis. Om de oorzaak van deze nare geur te achterhalen hebben we eerst de kruipruimte goed geïnspecteerd. Tijdens zo’n kruipruimte inspectie kijken we naar de luchtstromen, schimmels, vochtproblemen, toegankelijkheid en eventueel puin. Al snel werd duidelijk dat de nare geur werd veroorzaakt door compleet gebrek aan ventilatie in de kruipruimte. De kruipruimte was potdicht waardoor vochtophopingen ontstonden. Dat vocht zorgde op zijn beurt voor schimmels en rottend hout. U raadt het al; dat stinkt!

Door ventilatie aan te brengen in de kruipruimte ontstaat er een optimale luchtstroom waardoor de kruipruimte kan drogen en nare geuren en schimmels verdwijnen. Doordat het dus eigenlijk altijd moet tochten in een kruipruimte kunt u zich waarschijnlijk ook wel voorstellen waarom het isoleren van de kruipruimte zoveel voordeel oplevert met het oog op de stookkosten! We raden daarom vaak aan de kruipruimte in één keer goed te laten ventileren én isoleren.

De werkzaamheden in drie stappen

We zijn gestart met het aanbrengen van ventilatie in de kruipruimte. Dit hebben we gedaan met zogenaamde renovatie ventilatie kokers. Om deze ventilatie kokers aan te brengen boren we gaten op de juiste punten. Ook plaatsen we de daarbij behorende roosters. Hierdoor is er een optimale luchtstroom gecreëerd; de constante tocht die nodig is om vocht geen kans te geven en condensvorming te voorkomen.

Hierna is de kruipruimte geïsoleerd. Voor het optrekkend vocht uit de bodem hebben we een laag noppenfolie aangebracht, waarna de Tonzon bodemfolie machinaal over de gehele vloer is bevestigd. Deze folie plaatsen we altijd met een hoog opstaande rand tegen de muren. Op deze manier krijgt optrekkend vocht vanuit de bodem geen kans meer.

Na het aanbrengen van de bodemfolie is het plafond van de kruipruimte aangepakt. Hiervoor zijn zogeheten ’thermokussens’ gebruikt. Thermokussens zijn folie in de vorm van luchtzakken die tegen het plafond wordt geplaatst. Deze luchtzakken zorgen ervoor dat warmte die door de vloer van de woning naar beneden komt, weer wordt teruggekaatst naar boven. Hierdoor wordt de isolatiewaarde van de woning forst verbeterd.

Kruipruimte ventilatie in regio Goirle

Kan ik mijn kruipruimte zelf ventileren? Sommige dingen kunt u gewoon echt beter aan een vakman overlaten. Ook al bent u nog zo handig. We hebben het hier over het boren van gaten door de buiten- en binnenmuren van uw woning. Als dit niet goed gebeurd brengt u schade aan, aan de bouwkundige staat van uw woning, waarna de problemen een stuk groter zijn dan zilvervisjes in huis.

Het voorkomen en oplossen van ongedierte in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het ventileren van kruipruimtes en kunnen u indien gewenst ook in contact brengen met een betrouwbare partij voor het isoleren van uw kruipruimte. Het ventileren van een kruipruimte is voor ons niet een dienst die we gemakkelijk proberen mee te verkopen. Zoals concurrenten helaas nog wel eens willen doen. Wij hebben ons hier in gespecialiseerd. We kijken verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

De Kruipruimte Ventilatie Specialist richt zich vooral regionaal rondom Goirle, Den Bosch, Tilburg, Valkenswaard, Breda, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Uiteraard kunt u ook buiten deze regio bij ons terecht voor problemen met uw kruipruimte.

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.