Kruipruimte ventilatie Weert

Kruipruimte ventilatie in Weert

Bewoners van een woning in Weert belden ons op omdat ze zo’n last hadden van vieze geurtjes in hun woning. Echt last gehad van vochtproblemen hadden ze nooit gehad, vertelden ze. Dus; wij sprongen in onze bus richting Weert om te achterhalen waar deze vieze luchtjes precies vandaan kwamen. Uit de inspectie van de kruipruimte bleek al snel dat deze ruimte onder het huis niet goed geventileerd was. Zonder goede ventilatie krijg je toch echt vochtproblemen, ook al zie je dat vocht (nog) niet. Het zit in de muren en in het hout. Daardoor ontstaan er schimmels en gaan de houten balken van de fundering rotten. Dat zorgt vervolgens voor stank in huis. Oorzaak bekend; nu nog zorgen dat deze beste bewoners snel van hun problemen af komen!

De beste manier om van de vieze geuren af te komen is het isoleren en ventileren van de kruipruimte. Door goede ventilatie en isolatie blijft de kruipruimte namelijk goed droog. Op die manier voorkom je dat problemen tijdelijk verholpen zijn, maar na een paar maanden even vrolijk weer terugkomen.

Voordelen ventilatie en isolatie

Veel mensen hebben last van vocht in de kruipruimte. Dit kan grote problemen met zich meebrengen. Zo kunt u last krijgen van ongedierte, schimmel of stank in uw woning. Daarnaast kan vocht optrekken waardoor niet alleen de muren in de kruipruimte vochtig worden, maar ook de muren in uw woonruimte. Vooral dat laatste kan erg vervelend zijn. Vocht is bijvoorbeeld ontzettend slecht voor uw vloer. Bij houten vloeren kan dit zorgen voor houtrot, kromtrekken en schimmelvorming. Ook bij betonvloeren kan betonrot ontstaan. Daarmee wordt de conditie van uw fundering aangetast en daarmee de bouwkundige staat van uw woning. Dat kan een prijzig geintje worden als u uw woning nog eens wil verkopen.

Daarom is het belangrijk dat u dit probeert te voorkomen. De beste oplossing hiervoor is om uw kruipruimte te ventileren en isoleren. Hiermee zorgt u ervoor dat vocht geen kans meer maakt. Na ons bezoek aan deze bewoners merkten zij direct verschil in huis. De vieze luchtjes waren verdwenen en ook het klimaat in huis was een stuk aangenamer. Geen stankoverlast meer voor deze bewoners in Weert!

Koekoek ventilatie

De bewoners in Weert hebben gekozen voor een koekoek ventilatie aan de voorkant van de woning. Een koekoek ventilatie wordt in de grond aangebracht, op deze manier is er geen ventilatierooster te zien in de muur van uw huis. Dit zorgt voor een goede lucht doorlaat, maar laat geen vocht toe! Op deze manier ontstaat er dus geen vocht en zullen ook de vieze geurtjes verdwijnen.

Kruipruimte ventilatie in regio Weert

Kan ik mijn kruipruimte zelf ventileren? Sommige dingen kunt u gewoon echt beter aan een vakman overlaten. Ook al bent u nog zo handig. We hebben het hier over het boren van gaten door de buiten- en binnenmuren van uw woning. Als dit niet goed gebeurd brengt u schade aan, aan de bouwkundige staat van uw woning, waarna de problemen een stuk groter zijn dan zilvervisjes in huis.

Het voorkomen en oplossen van ongedierte in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het ventileren van kruipruimtes en kunnen u indien gewenst ook in contact brengen met een betrouwbare partij voor het isoleren van uw kruipruimte. Het ventileren van een kruipruimte is voor ons niet een dienst die we gemakkelijk proberen mee te verkopen. Zoals concurrenten helaas nog wel eens willen doen. Wij hebben ons hier in gespecialiseerd. We kijken verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

De Kruipruimte Ventilatie Specialist richt zich vooral regionaal rondom Weert, Den Bosch, Tilburg, Valkenswaard, Breda, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Uiteraard kunt u ook buiten deze regio bij ons terecht voor problemen met uw kruipruimte.

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.