Kruipruimte ventilatie Putte

Kruipruimte ventilatie in Putte

Bewoners in Putte hadden last van koude voeten en wilden daarom graag hun kruipruimte laten isoleren. Voordat we met de isolatie aan de slag gingen, hebben we eerst de kruipruimte grondig geïnspecteerd. Hierbij hebben we gekeken naar luchtstromen, schimmels, toegankelijkheid, vochtproblemen en eventueel puin.

Tijdens deze inspectie zijn we er achter gekomen dat de kruipruimte naast slechte isolatie, ook niet goed geventileerd was. Slechte ventilatie zorgt voor vocht in de kruipruimte. Vocht in de kruipruimte zorgt vervolgens dan weer voor nare luchtjes, schimmels en ongedierte in uw kruipruimte. Wanneer u met regelmaat een pissebed of zilvervisje kunt u ervan uit gaan dat er nog een hele hoop in uw kruipruimte zitten. Dit was dus ook het geval bij deze woningen in Putte. Daardoor werden koude voeten opeens niet meer het grootste probleem voor de bewoners. Per slot van rekening zorgt vocht in de kruipruimte op den duurt naast ongedierte ook voor houtrot en/of betonrot waardoor de conditie van de gehele fundering van het huis wordt aangetast!

Aanleggen ventilatie en vloerisolatie

Het plan van aanpak kent verschillende stappen. De eerste stap is het aanbrengen van ventilatie in de kruipruimte. De ventilatie is geplaatst door zogenaamde renovatie ventilatie kokers. We boren hierbij gaten op verschillende punten en plaatsen hierop bijbehorende roosters. Hierdoor wordt er een optimale luchtstroom gecreëerd. Ventileren betekent namelijk niet alleen dat er lucht in de ruimte moet kunnen komen. Er moet eigenlijk altijd een tocht aanwezig zijn in de kruipruimte. Daarmee wordt vochtophoping met alle ellende van dien voorkomen. Die tocht verklaard overigens ook direct waarom het isoleren van een kruipruimte zoveel effect heeft op de isolatiewaarde van uw woning.

Na het aanbrengen van ventilatie is de vloerisolatie aangebracht. Voor een goede isolatie brengen we bodemfolie en thermokussens aan. De bodemfolie werd machinaal bevestigd over de gehele vloer met een hoog opstaande rand tegen de muren.

Na het aanbrengen van de bodemfolie hebben we thermokussens ingezet. Deze thermokussens zijn in de vorm van luchtzakken tegen de onderzijde van de vloer geplaatst. Deze luchtzakken zorgen ervoor dat warmte die door de vloer naar beneden komt, weer wordt teruggekaatst naar boven. Op deze manier blijft de warmte hangen waardoor de stookkosten dalen en u geen koude voeten meer heeft. Precies dat waarvoor de bewoners in eerste instantie bij ons aanklopten.

Kan ik mijn kruipruimte zelf ventileren?

Sommige dingen kunt u gewoon echt beter aan een vakman overlaten. Ook al bent u nog zo handig. We hebben het hier over het boren van gaten door de buiten- en binnenmuren van uw woning. Als dit niet goed gebeurd brengt u schade aan, aan de bouwkundige staat van uw woning, waarna de problemen een stuk groter zijn dan zilvervisjes in huis.

Het voorkomen en oplossen van ongedierte in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het ventileren van kruipruimtes en kunnen u indien gewenst ook in contact brengen met een betrouwbare partij voor het isoleren van uw kruipruimte. Het ventileren van een kruipruimte is voor ons niet een dienst die we gemakkelijk proberen mee te verkopen. Zoals concurrenten helaas nog wel eens willen doen. Wij hebben ons hier in gespecialiseerd. We kijken verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

De Kruipruimte Ventilatie Specialist richt zich vooral regionaal rondom Putte, Den Bosch, Tilburg, Valkenswaard, Breda, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Uiteraard kunt u ook buiten deze regio bij ons terecht voor problemen met uw kruipruimte.