Kruipruimte ventilatie Gameren

Kruipruimte ventilatie in Gameren

Bewoners uit Gameren hadden in bepaalde periodes van het jaar veel last van stank vanuit de kruipruimte. Na een inspectie van de kruipruimte werd het ons al snel duidelijk wat hier de oorzaak van was. De kruipruimte zag er als volgt uit:

  • Geen ventilatiekanalen aanwezig
  • Zeer vochtig
  • Vochtige muren
  • Beperkte hoogte
  • Vochtige vloer
  • Druppels tegen de ondervloer

Goede ventilatie is essentieel om vochtproblemen in een kruipruimte te kunnen voorkomen én blijvend verhelpen. Gameren is een erg mooi dorp om te wonen. Een nadeel is echter dat bewoners soms last hebben van vochtproblemen door hoge waterstanden van de Waal. Vocht, een koude vloer en stank kunnen hierdoor vanuit de kruipruimte de woning in trekken. Gelukkig hielpen onze kruipruimte ventilatie specialisten de bewoners van deze woning in Gameren snel van hun kruipruimte problemen af.

koekoek of wolfskuil ventilatiekoker

Aanpak van het probleem

Allereerst hebben we voor het optrekkend vocht vanuit de bodem een laag noppenfolie en Tonzon bodemfolie aangebracht. De bodemfolie wordt machinaal over de gehele vloer aangebracht met een hoge opstaande rand tegen de muren. Zo kan er geen optrekkend vocht naar de rest van de woning doortrekken.

Daarna is het plafond van de kruipruimte onder handen genomen. Hierbij maken we gebruik van thermokussens. Deze worden in de vorm van luchtzakken tegen de onderzijde van het plafond van de kruipruimte aangebracht. Door deze luchtzakken wordt de warme lucht die door de vloer naar beneden komt weer teruggekaatst naar boven. Zo blijft de vloer van uw woning goed op temperatuur en zal en minder warmte verloren gaan. Dit heeft ook voordelen voor uw stookkosten want de verwarming hoeft nu minder hard te werken.

De laatste stap is een goede kruipruimte ventilatie. De kruipruimte zat helemaal dicht waardoor vocht geen kant op kon. Om dit probleem te verhelpen hebben we vier ventilatieroosters op specifieke plaatsen in de ruimte aangebracht. Er is hierbij gekozen voor een Koekoek ventilatiekoker. Een koekoek ventilatie wordt in de grond aangebracht, waardoor er geen ventilatierooster te zien is in de muur van uw huis. Dit zorgt voor een goede lucht doorstroom waardoor vocht wordt verdreven.

Kan ik mijn kruipruimte zelf ventileren?

Sommige dingen kunt u gewoon echt beter aan een vakman overlaten. Ook al bent u nog zo handig. We hebben het hier over het boren van gaten door de buiten- en binnenmuren van uw woning. Als dit niet goed gebeurd brengt u schade aan, aan de bouwkundige staat van uw woning, waarna de problemen een stuk groter zijn dan zilvervisjes in huis.

Het voorkomen en oplossen van ongedierte in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het ventileren van kruipruimtes en kunnen u indien gewenst ook in contact brengen met een betrouwbare partij voor het isoleren van uw kruipruimte. Het ventileren van een kruipruimte is voor ons niet een dienst die we gemakkelijk proberen mee te verkopen. Zoals concurrenten helaas nog wel eens willen doen. Wij hebben ons hier in gespecialiseerd. We kijken verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

De Kruipruimte Ventilatie Specialist richt zich vooral regionaal rondom Gameren, Den Bosch, Tilburg, Valkenswaard, Breda, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Uiteraard kunt u ook buiten deze regio bij ons terecht voor problemen met uw kruipruimte.

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.