Kruipruimte ventilatie in Den Bosch

Kruipruimte in Den Bosch voorzien van ventilatie

Vrijwel ieder huis in Nederland is voorzien van een kruipruimte. Maar niet iedere kruipruimte is via een luik bereikbaar. Dit bleek ook het geval bij de rijtjeswoning in Den Bosch waarvan de bewoners onze hulp inschakelde. Ze hadden last van stank in huis. Wat naslagwerk op het internet deed hen vermoeden dat de kruipruimte onder het huis weleens de veroorzaker kon zijn. Maar ja, hoe controleer je dit bij een kruipruimte die niet middels een luik bereikbaar is? Dan schakel je een specialist als Kruipruimte ventilatie specialist in!

Kruipruimteventilatiespecialist heeft stankoverlast vanuit de kruipruimte opgelost in Den Bosch

Onbereikbare kruipruimte bereikbaar maken

Zoals altijd begonnen we ook dit project met een inspectie van de kruipruimte. Normaliter gaan we in zo’n geval via de luik de kruipruimte in. Dit keer moest dit vanaf de buitenzijde van de woning worden gerealiseerd. We hebben een gat gegraven naast de woning en zijn met een camera onder de fundering gegaan om de kruipruimte in te komen.

Met gebruik van een warmtebeeldcamera krijgen we een goed beeld van de status van de kruipruimte. Deze camera kan kleine haarscheurtjes en vochtproblemen snel detecteren door temperatuurverschillen in kaart te brengen. Met inzet van een camera kunnen wij bovendien exact in beeld brengen uit hoeveel compartimenten de kruipruimte is opgebouwd en op welke manier deze met elkaar zijn verbonden. Dit verschilt per woning en dit van doorslaggevend belang voor het samenstellen van een oplossing waarmee vochtproblemen in een kruipruimte blijvend worden opgelost.

Sta erop dat u een inspectie vooraf krijgt!

Als zonder inspectie klakkeloos voor een standaard oplossing wordt gekozen, is de kans groot dat u over een paar maanden dezelfde problemen terug ziet komen in de kruipruimte. Sta er dus op dat het bedrijf dat u inschakelt voor uw kruipruimteproblemen allereerst een goed inspectie van de ruimte doet voordat zij aan hun werkzaamheden beginnen!

Alle aspecten in beeld: tijd voor ventilatie!

Nadat we alle aspecten van de kruipruimte in beeld hadden gebracht konden we een passende oplossing bieden. We hebben op basis van de opbouw van deze kruipruimte het juiste aantal ventilatiekokers en het juiste type kokers gekozen, zodat een constante tocht in de kruipruimte werd gerealiseerd. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar een constante tocht in de kruipruimte is precies wat we zoeken. Door de juiste luchtcirculatie krijgt vocht namelijk geen schijn van kans. De damp, die gemakkelijk ontstaat door de warmte van de leidingen, wordt direct vervoerd via de lucht en krijgt geen kans zich tot druppels te vormen.

Vocht aanwezig in de woning in Den Bosch

In deze woning troffen we tijdens de inspectie al vocht aan in de kruipruimte. Niet geheel verrassend, gezien de bewoners al hadden aangegeven stankoverlast te ervaren. Hun huiswerk vooraf bleek dus vruchten af te werpen; de stank werd inderdaad veroorzaakt door een probleem in de kruipruimte! Om het probleem te verhelpen hebben we dus eerst met een waterpomp het aanwezige water weggepompt.

Isolatie na kruipruimte ventilatie

Nadat de kruipruimte droog en schoon was gemaakt, is de ruimte dus allereerst voorzien van de juiste ventilatie. Zoals u zich kan voorstellen zorgt tocht in de kruipruimte niet voor een betere isolatiewaarde. Daarom hebben we de kruipruimte dezelfde dag ook direct voorzien van hoge kwaliteit vloerisolatie. Hierbij werken wij altijd met de topkwaliteit van TONZON isolatiemateriaal. We brengen een noppenfolie aan ter bescherming van de bodemfolie die hierboven wordt aangebracht. Daarna bevestigen we thermokussens van TONZON aan het plafond van de kruipruimte. Deze thermokussens hebben de hoogste isolatiewaarde van alle kruipruimte isolatiematerialen en zorgen voor een blijvend hoog rendement waar deze bewoners uit Den Bosch jarenlang van zullen profiteren.

Uiteraard hebben we naderhand het gat netjes afgedicht en alle afval voor de bewoners opgeruimd. We zorgen er altijd voor dat we ons werk netjes achterlaten.

Nooit isoleren zonder ventileren

Natuurlijk wil iedereen graag de energiekosten omlaag brengen en de woning duurzamer maken om klimaatverandering tegen te gaan. Vloerisolatie in de kruipruimte is hierbij sterk aan te raden, maar vergeet niet om dit altijd gepaard te laten gaan met een goede kruipruimte ventilatie! Door de kruipruimte te isoleren, maar niet correct te ventileren, speelt u vochtproblemen namelijk alleen maar meer in de hand. De ruimte wordt warmer en al deze warmte kan nergens naar toe. Door de kruipruimte te isoleren maar niet te controleren op correcte ventilatie loopt u een groot risico op vochtproblemen in de kruipruimte. Naast stankoverlast zorgt vocht in de kruipruimte ook voor problemen met ongedierte zoals zilvervisjes en pissebedden. Ook zwarte schimmel in huis is een veelvoorkomend gevolg van vochtproblemen in de kruipruimte.

De bewoners van deze woning in Den Bosch hoeven zich hier echter geen zorgen meer om te maken. Hun kruipruimte is voorzien van hoog rendement isolatie en is blijvend verholpen van vochtproblemen!