Vocht uit kruipruimte in Budel

Kruipruimte ventilatie in Budel

De bewoners van deze woning in Budel wilden met name meer wooncomfort. Een aangename temperatuur in huis, zonder dat de energierekening door het dak gaat. Het isoleren van de kruipruimte is een effectieve manier om de woning te verduurzamen, wisten ze. Waar ze, heel begrijpelijk, niet bij stil stonden, is dat het isoleren van een kruipruimte zomaar voor vochtproblemen in de kruipruimte kan zorgen. Met alle gevolgen van dien. Hoe dat zit en hoe we deze problemen bij deze klant hebben kunnen voorkomen, vertellen we u hier.

Kruipruimteventilatie specialist heeft deze kruipruimte in Budel geventileerd én geïsoleerd.

Nooit isoleren zonder ventileren

In een kruipruimte lopen leidingen waar warm water doorheen loopt. Dankzij deze leidingen komt er aangenaam warm water uit de douche en kan de verwarming haar werk doen. Omdat de leidingen behoorlijk heet kunnen worden, komt er damp vanaf. Wanneer deze damp niet door goede luchtcirculatie direct wordt afgevoerd, ontstaat condensvorming. Na verloop van tijd wordt deze condens een steeds groter probleem. Zo gebeurt het met regelmaat dat wij een kruipruimte zien waar een forse laag met water op de bodem ligt.

Wij verzorgen de ventilatie én isolatie in één afspraak

Als u uw kruipruimte isoleert, wordt de ruimte onder uw woning warmer. Dit werkt condensvorming in de hand. Een goede kruipruimte ventilatie is dus door het aanbrengen van vloerisolatie nog urgenter. Maar geen zorgen, Kruipruimte ventilatie specialist kan in samenwerking met partner BROA in 1 dag zowel de kruipruimte ventilatie als de kruipruimte isolatie voor u verzorgen. Dat is dan ook precies wat we voor deze bewoners uit Budel hebben gerealiseerd.

Meten is weten

Kruipruimte ventilatie specialist start altijd met een inspectie van de kruipruimte. Soms is een kruipruimte lastig of zelfs niet direct begaanbaar. In dit geval kunnen we in eerste instantie alleen met een camera inspecteren om vervolgens de kruipruimte af te graven voor verdere werkzaamheden.

De warmtebeeldcamera ziet meer dan het blote oog

Onder dit huis in Budel zat echter een zeer ruime kruipruimte van maar liefst 80 cm hoog. Genoeg ruimte voor onze specialisten om overal goed bij te kunnen. Ook in dit geval neemt onze specialist zijn camera mee. Met de camera kunnen wij onze klant gemakkelijk laten zien wat we aantreffen. Maar nog belangrijker dan dat, onze speciale warmtebeeldcamera kan vastleggen waar temperatuurverschillen zijn in de wanden en het plafond van de kruipruimte. Zodoende kunnen we vaststellen of er scheuren in de fundering aanwezig zijn. Deze (haar)scheurtjes zijn lang niet altijd met het blote oog zichtbaar. Vocht en lucht kunnen echter door de kleinste kier ontsnappen.

Wij lossen kruipruimte problemen blijvend op

Wij willen problemen in de kruipruimte niet alleen tijdelijk oplossen. Wij zorgen ervoor dat een probleem snel weg gaat én blijft! Om zeker te weten dat de juiste oplossing wordt aangebracht in de kruipruimte is een grondige inspectie dan ook cruciaal.

Naast de controle op scheurtjes brengen wij ook exact in kaart uit hoeveel compartimenten de kruipruimte is opgebouwd. Hoe deze compartimenten onder het huis lopen is doorslaggevend om een goede luchtcirculatie te kunnen realiseren. Zorg dus dat het bedrijf dat u aanneemt voor de klus niet aan de slag gaat zonder dat bovenstaande stappen zijn doorlopen. Alleen met een gedegen inspectie kan goed werk worden afgeleverd en bent u ervan verzekerd dat u niet over een paar maanden met problemen komt te zitten.

Ventileren en isoleren van de kruipruimte

Na inspectie weten we dankzij onze jarenlange ervaring exact welke materialen we nodig hebben, op welke plaatsen we ventilatieroosters aan moeten brengen én hoeveel nodig is om het juiste resultaat te realiseren.

Na ventilatie hebben we de kruipruimte uiteraard ook direct geïsoleerd. Per slot van rekening was dat de oorspronkelijke vraag van de bewoners! Wij werken hiervoor altijd met de hoogste kwaliteit vloerisolatie: TONZON isolatiemateriaal. Deze biedt, blijvend, het hoogste rendement.

TONZON bodemfolie en thermokussens

Allereerst plaatsen we een noppenfolie op de bodem van de kruipruimte. De bodemfolie bevestigen we vervolgens hier overheen. We maken de folie vast aan de zijwanden van de kruipruimte. Door dit te doen kunnen wij garanderen dat de kruipruimte droog blijft, ook als door wat voor reden dan ook het grondwaterpeil fors stijgt. De bodemfolie beweegt in dit geval mee omhoog, maar houdt het water onder de folie en dus buiten de kruipruimte.

We gaan altijd voor het hoogste rendement.

Aan het plafond bevestigen we daarna TONZON thermokussens. Deze kussens houden de warmte goed vast. Hierdoor verliest de woning geen warmte via de vloer van de woning en houdt het tevens kou vanuit de kruipruimte tegen. Met TONZON vloerisolatie haalt u het hoogste rendement uit uw vloerisolatie. Omdat wij altijd voor de hoogste kwaliteit gaan, werken wij uitsluitend met dit materiaal.