Kruipruimte ventilatie aangelegd in Veghel

Kruipruimte ventilatie in Veghel

Recent hebben de bewoners van deze 70 jaar oude hoekwoning een vloerverwarming laten aanleggen en de spouwmuren geïsoleerd. Toch merkten ze dat er meer vocht vanuit de kruipruimte vrijkwam. Om dit te verhelpen hebben wij 6 ventilatie kokers aangelegd. Deze kokers zijn verdeeld over de kopgevel zijde en de zijkant van de woning. Op deze manier ontstaat er een goede verdeling van luchtkanalen.

Stank en radon probleem

Nare geurtjes, ophoping van radon en vocht zijn veel voorkomende problemen van een kruipruimte. De vieze en muffe luchtjes kunnen zelfs overslaan op het huis. Door het aanleggen van kruipruimte ventilatie die specifiek wordt afgesteld op de situatie is veel van deze narigheid te voorkomen. Er ontstaat een betere luchtcirculatie, radon krijgt geen kans tot ophoping en muffe luchtjes worden door de wind weggevoerd.

Isoleren van de kruipruimte

Als u in uw woning vloerverwarming, een kruipruimte en spouw isolatie hebt dan adviseren wij u om de kruipruimte goed te isoleren. De isolatie dient een minimale R waarde van 3,5 of hoger te hebben. De R-waarde (of RD-waarde) is de warmte weerstand van een isolatie materiaal. De D staat voor ‘declared’, het is dus de warmte weerstand aangegeven door de fabrikant. Hoe hoger dit getal hoe meer warmte binnen wordt gehouden dus hoe beter het isolatiemateriaal.

Alles weer netjes, alsof we er nooit zijn geweest.

Tijdens het aanleggen van de kruipruimte ventilatie zorgen wij dat we met deskundigheid aan te werk gaan om deze waarde te halen. We zorgen voor kwaliteit en laten de werkplek weer netjes achter. Bij het boren van ventilatie kanalen komt namelijk een hoop vuiligheid vrij. We ruimen deze altijd zelf netjes op zodat u niet met de troep achterblijft.

Wij voorzien u graag van advies!

Het voorkomen en oplossen van schimmelvorming in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van vloerisolatie van TONZON in kruipruimtes en het aanbrengen van ventilatie. Doordat we ook deze expertise in huis hebben kunnen wij ten opzichte van concurrenten de verschillende factoren nog beter in context plaatsen. Zodoende kijken we verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.