Vochtproblemen verholpen in Eersel

Inspectie van de kruipruimte

Onlangs ontvingen wij een telefoontje vanuit het Brabantse Eersel. De bewoners van deze woning kampten met vochtproblemen in huis maar hadden geen idee waar de oorzaak lag. In deze woning zijn wij daarom begonnen met een uitgebreide inspectie. Na deze inspectie konden wij concluderen dat de kruipruimte de vochtproblemen veroorzaakte. Deze kleine ruimte onder de woning wordt wel eens vaker vergeten. Wanneer deze niet goed geventileerd wordt kan dat zorgen voor vocht ophopingen en condensvorming. Deze ophopingen zorgen er na een tijdje voor dat het vocht ook in de woning optrekt. Het optrekkend vocht in de woning veroorzaakt na verloop van tijd ook schimmels en nare geuren. Waardoor een ongezond leefklimaat ontstaat. Om het vochtprobleem op te lossen hebben we deze kruipruimte in Eersel voorzien van ventilatie en isolatie.

Voor het aanbrengen van ventilatie

Voordat we kunnen starten met de ventilatie hebben we de kruipruimte voorzien van betere isolatie. De isolatie verzorgen wij met TONZON, dit is een merk wat bekend staat om zijn goede kwaliteit, lange levensduur en hoge rendement. De hoge kwaliteit komt naar voren door de tweeledige aanpak. TONZON gebruikt namelijk een dubbele aanpak, hierbij worden er zowel thermokussens als bodemfolie aangebracht. Deze isolatie onderdelen versterken elkaar, een enkele aanpak is effectief maar de dubbele aanpak is pas echt rendabel. Goede isolatie in combinatie met ventilatie zorgt ervoor dat kou, vocht, stank en ongedierte buiten worden gehouden.

Het aanbrengen van goede ventilatie

Nadat wij de isolatie aangelegd hadden konden we door naar het onderdeel ventilatie. Het aanbrengen van de juiste ventilatie! Om te zorgen dat de kruipruimte ook echt droog blijft is een goede ventilatie nodig. Een goede ventilatie zorgt namelijk voor voldoende luchtcirculatie en dit zorgt er dan weer voor dat het vocht fatsoenlijk wordt afgevoerd. Om een goede luchtcirculatie op gang te brengen beginnen we altijd met een inspectie van de huidige luchtwegen. Na deze inspectie kunnen we berekenen hoeveel ventilatiegaten er nodig zijn en waar deze geplaatst moeten worden. Een goede ventilatie is namelijk niet te bereiken door lukraak ventilatiegaten te boren. Nadat wij de ventilatie hebben aangebracht bedanken we de bewoners voor hun gastvrijheid en ruimen we alles weer netjes op!

Voordelen van ventilatie en isolatie

Zoals u misschien al door heeft is vocht in de kruipruimte niet goed voor uw woning en gezondheid. Uw vloer lijdt het meest wanneer de kruipruimte niet goed geventileerd is. In zowel hout- als betonvloeren kan er schimmelvorming en rot ontstaan. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, deze schimmelvorming kan voorkomen worden met goede isolatie en ventilatie. Nadat de isolatie en ventilatie is geplaatst zal u direct het verschil ervaren. De vloer voelt bijvoorbeeld warmer aan, omdat de warmte niet langer verloren gaat. Na het drogen door goede ventilatie merkt u ook dat de luchtvochtigheid in huis omlaag gaat. Daarnaast verdwijnen die rare luchtjes die u af en toe waarnam in de woning.

Wij voorzien u graag van advies!

Het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van vloerisolatie van TONZON in kruipruimtes en het aanbrengen van de juiste ventilatie. Doordat we ook deze expertise in huis hebben kunnen wij ten opzichte van concurrenten de verschillende factoren nog beter in context plaatsen. Zodoende kijken we verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.