Vochtproblemen verholpen in Oss

Vochtproblemen in Oss

Wanneer vocht in uw huis komt is dit vervelend en vaak zijn de vlekken erg hardnekkig. Zeker als het vocht vanuit de kruipruimte de woning in komt. Zo hebben we onlangs vochtproblemen in Oss mogen aanpakken. Met onze warmtebeeld camera inspectie kunnen we problemen zien die niet met het blote oog waargenomen kunnen worden. Er zijn vaak een hoop oorzaken die leiden tot vochtproblemen, denk aan onvoldoende ventilatie of een combinatie met verkeerde isolatie. In Oss hebben we beide problemen aan mogen pakken. De kruipruimte in kwestie zag er als volgt uit:

  • Betonnen vloer
  • Kruipruimte had een hoogte van ongeveer 70 centimeter
  • Pur isolatie aangebracht
  • Enorm vochtige ruimte

De vochtproblemen oplossen

Deze kruipruimte was helemaal dicht gemaakt met pur. Hierdoor was er totaal geen ventilatie aanwezig waardoor condens over de gehele vloer aanwezig was. Als eerste is de woning voorzien van de juiste ventilatie. Hiervoor zijn er vier gaten geboord en hierin zijn vervolgens ventilatie kokers geïnstalleerd. De kokers zijn netjes afgewerkt met roosters, op deze manier zitten er geen open gaten in de zijkant van de muur en kan er geen ongedierte naar binnen kruipen.

De aanleg van vloer isolatie

Als vervolg heeft onze partner Broa vloerisolatie een bodemisolatie aangelegd op de grond van de kruipruimte. Deze bodemisolatie is gelijktijdig met de ventilatie gelegd. Daarna was het tijd om de ruimte te laten rusten. Na ongeveer 2 à 3 weken zijn we teruggekomen in Oss en is de ruimte geïnspecteerd. Deze was goed droog en het vochtgehalte was enorm gedaald. De ruimte was daarmee klaar voor de volgende en laatste stap. Er zijn thermokussens aan de onderzijde van de betonnen vloer aangebracht. Een pauze van 2 tot 3 weken was erg noodzakelijk voor deze thermokussens aangezien deze niet tegen een vochtige ondergrond aangebracht mogen worden. Nadat we de bewoners hebben bedankt voor hun gastvrijheid hebben wij hun het garantie certificaat overhandigd. We kregen een paar mooie complimenten en de bewoners waren enorm tevreden over onze werkwijzen en de uitleg die wij gegeven hebben.

Wij voorzien u graag van advies!

Het voorkomen en oplossen van vochtproblemen in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van vloerisolatie van TONZON in kruipruimtes en het aanbrengen van ventilatie. Doordat we ook deze expertise in huis hebben kunnen wij ten opzichte van concurrenten de verschillende factoren nog beter in context plaatsen. Zodoende kijken we verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.