Verkoudheid als gevolg van vochtprobleem in uw kruipruimte

Dat onvoldoende isolatie van een kruipruimte kan leiden tot verschillende soorten overlast is ondertussen wel bekend. Maar wist u dat vochtproblemen uit de kruipruimte zelfs kunnen leiden tot verkoudheid? Hier leest u er meer over.

Last van gezondheidsproblemen

Iedereen is wel eens verkouden. Zeker in een bepaalde periode van het jaar. Toch merken wij door de jaren heen dat veel van onze klanten last hadden van vrijwel continue verkoudheidsklachten. Dus we hebben zelf eens wat onderzoek gedaan en wat blijkt; er is inderdaad een directe link tussen vochtproblemen in de kruipruimte en hardnekkige verkoudheidsklachten. Een vochtprobleem in de kruipruimte zorgt namelijk voor schimmels. Deze schimmels kunnen op hun beurt schade aanrichten aan de luchtwegen en de kans op astmatische klachten vergroten. Verder kunnen schimmels zorgen voor een voorhoofdsholteontsteking. Allemaal klachten die u graag wilt voorkomen.

Kruipruimte ventileren voorkomt aanhoudende verkoudheid

Een grondige inspectie kan de specialisten een duidelijk beeld geven hoe de ruimte het beste geventileerd kan worden. Daarna gaan we daadwerkelijk aan de slag om de kruipruimte te ventileren. Dit doen we door enkele ventilatiegaten te boren. Daarna plaatsen we een renovatie ventilatiekoker of een Koekkoek ventilatie systeem. Hierbij wordt gekeken wat het beste bij uw woning en kruipruimte past.

Wanneer een kruipruimte goed is geïsoleerd kan vocht zich niet meer ophopen. Houten balken gaan dus ook niet meer gaan rotten en schimmel krijgt geen bodem om op te groeien. Zo kunnen we weliswaar niet garanderen dat u nooit meer verkouden wordt, maar wel dat uw kruipruimte nooit meer de boosdoener zal zijn!

Kruipruimte isoleren

Wanneer u ervoor kiest om uw kruipruimte te ventileren is het slim om deze ruimte gelijk te isoleren. Isolatie draagt namelijk net zoals ventilatie bij aan het verminderen van vocht in de kruipruimte. De combinatie tussen ventilatie en isolatie is dus de perfecte oplossing voor de problemen en klachten zoals verkoudheid.

Daarnaast draag isolatie bij aan de warmte in uw huis. Wanneer u uw kruipruimte laat isoleren kan warmte uw huis minder snel verlaten. Hierdoor kan uw verwarming een stuk lager en bespaart u op uw energiekosten. Het team van de Kruipruimte Ventilatie Specialist werkt hiervoor samen met BROA; een vakkundige partij in kruipruimte isolatie.

Kan ik mijn kruipruimte zelf ventileren?

Sommige dingen kunt u gewoon echt beter aan een vakman overlaten. Ook al bent u nog zo handig. We hebben het hier over het boren van gaten door de buiten- en binnenmuren van uw woning. Als dit niet goed gebeurd brengt u schade aan, aan de bouwkundige staat van uw woning, waarna de problemen een stuk groter zijn dan zilvervisjes in huis.

Het voorkomen en oplossen van ongedierte in de kruipruimte vraagt om deskundigheid en ervaring. Wij hebben jarenlange ervaring in het ventileren van kruipruimtes en kunnen u indien gewenst ook in contact brengen met een betrouwbare partij voor het isoleren van uw kruipruimte. Het ventileren van een kruipruimte is voor ons niet een dienst die we gemakkelijk proberen mee te verkopen. Zoals concurrenten helaas nog wel eens willen doen. Wij hebben ons hier in gespecialiseerd. We kijken verder dan anderen en zorgen dat we het probleem verholpen is én blijft!

De Kruipruimte Ventilatie Specialist richt zich vooral regionaal rondom Den Bosch, Tilburg, Valkenswaard, Breda, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Uiteraard kunt u ook buiten deze regio bij ons terecht voor problemen met uw kruipruimte.

Neem direct contact op om vrijblijvend uw specifieke situatie te bespreken.